Bayer δεν είναι μόνο η Ασπιρίνη

O επιχειρηματίας Friedrich Bayer και ο ειδικός στα χρώματα Johann Friedrich Weskott ξεκίνησαν την εταιρεία στο Barmen, μία μικρή γερμανική πόλη που τώρα αποτελεί μέρος της πόλης του Wuppertal, με αρχικό αντικείμενο την κατασκευή και πώληση συνθετικών χρωστικών ουσιών.

Μεταξύ του 1881 και του 1913, η Bayer εξελίχθηκε σε μια εταιρεία χημικών με διεθνείς δραστηριότητες. Αν και το τμήμα των χρωστικών ουσιών παρέμεινε το μεγαλύτερο τμήμα της εταιρείας, αναπτύχθηκαν και νέοι τομείς επιχειρήσεων. Οι ερευνητικές προσπάθειες της Bayer οδήγησαν στην ανακάλυψη νέων προϊόντων, τόσο στον τομέα των χρωστικών ουσιών, όσο και στον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του «φαρμάκου του αιώνα», την Ασπιρίνη, η οποία κυκλοφόρησε στην αγορά το 1899. Οι πωλήσεις του φαρμάκου κυριολεκτικά εκτοξεύονται και η Bayer «μπαίνει» σε κάθε σπίτι σε όλο τον κόσμο μέσω του πράσινου κουτιού που όλοι αναγνωρίζουμε!

Για όλους εμάς αυτά τα χρόνια, ο «σταυρός» της Bayer έχει συνδεθεί με την Ασπιρίνη! Η εταιρεία όμως δεν παραμένει εκεί. Με μακρά ιστορία στην καινοτομία και τις εφευρέσεις, η εταιρεία αναπτύσσει συνεχώς καινοτόμα προϊόντα, που προάγουν την υγεία των ανθρώπων, των ζώων και των φυτών, ενώ παράλληλα διατηρούν μια θετική αναλογία κόστους-οφέλους. Όσον αφορά το φαρμακευτικό κομμάτι, τα τελευταία 6 χρόνια η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει καινοτόμα και μοναδικά σκευάσματα για τη θεραπεία της θρόμβωσης, την πρόληψη των εγκεφαλικών, την αντιμετώπιση εκφυλιστικών οφθαλμολογικών παθήσεων, την αντιμετώπιση, αλλά και τη θεραπεία διαφόρων τύπων της πνευμονικής υπέρτασης, αλλά και στην ογκολογία, όπως για την θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του παχέος εντέρου. Νέες κυκλοφορίες επίσης αναμένονται μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, αφού η Bayer συνεχίζει ένα εκτενές ερευνητικό πρόγραμμα στους τομείς της Καρδιολογίας, της Ογκολογίας, της Γυναικολογίας της Αιματολογίας και της αντιμετώπισης των λοιμώξεων, με περισσότερα από 10 σκευάσματα να δοκιμάζονται σε μελέτες Φάσης ΙΙΙ.

Πέρα όμως από την έρευνα και τα σκευάσματα που προσφέρουν λύσεις σε ακάλυπτες ανάγκες της Ιατρικής, η Bayer διαθέτει μια ευρεία γκάμα μη συνταγογραφούμενων προϊόντων που αφορούν την ευεξία, όπως τη σειρά προϊόντων Bepanthol και το Priorin, καθώς και τα αντηλιακά Coppertone, που μετά από την ολοκλήρωση της εξαγοράς του τμήματος Καταναλωτικής Μέριμνας της Merck & Co., Inc. θα φέρουν και αυτά τον σταυρό της Bayer. Επίσης, η εταιρεία διαθέτει προϊόντα τεχνολογίας, όπως τα συστήματα αυτομέτρησης Controur Next, καθώς και περιφερικά μηχανήματα που χρησιμοποιούνται στην Αξονική και Μαγνητική Τομογραφία.

Η Bayer κατέχει επίσης ηγετική θέση και στον τομέα των Κτηνιατρικών, με συνεχή έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων για την υγεία των ζώων και τον έλεγχο των παρασίτων. Αντίστοιχα, στον τομέα της Γεωργίας, είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων χημικών προϊόντων και προϊόντων φυσικής προέλευσης για την προστασία των φυτών, μαζί με σπόρους υψηλής αξίας, καθώς και καινοτόμες υπηρεσίες που υποστηρίζουν τη σύγχρονη, βιώσιμη γεωργία.

Στην χώρα μας, η Bayer Ελλάς, 60 χρόνια τώρα, διαθέτει όλα τα προϊόντα της Bayer AG που έχουν λάβει έγκριση από τις Ελληνικές Ρυθμιστικές Αρχές (π.χ. ΕΟΦ), ενώ παράλληλα αναπτύσσει τοπικά, παρασκευάζει και εμπορεύεται πληθώρα προϊόντων της σειράς Bepanthol, όπως τη νέα κρέμα προσώπου και ματιών Bepanthol Intensive. Η έρευνα και ανάπτυξη, καθώς και η παρασκευή λαμβάνουν χώρα σε συνεργασία με την Ελληνική Βιομηχανία ΦΑΜΑΡ.


Σχολιάστε εδώ