ΚΑΠΙΤΑ-ΛΗΣΤΙΚΑ

* «Θύλακα αντίστασης» στην προοπτική ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θεωρούν πλέον στη ΝΔ τον Γιάννη Στουρνάρα. Διαβλέποντας την ήττα της παράταξής τους στις επερχόμενες εκλογές, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού τον συμβουλεύουν να έχει από κοντά τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος ο οποίος θα αποτελέσει έναν πυλώνα αντίδρασης σε πολλές αποφάσεις μελλοντικής κυβέρνησης της Αριστεράς. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Γιάννης Μουρμούρας έχει ρόλο «γέφυρας» μεταξύ κόμματος και ΤτΕ.

* Τι συμβαίνει με την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και για ποιο λόγο στα μέσα Σεπτέμβρη προώθησαν κείμενο με το οποίο θα κρατούν ως απόρρητες κάποιες σημαντικές υποθέσεις που αφορούν το τραπεζικό σύστημα και τις χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις; Το θέμα είναι σοβαρό καθώς κάποιοι εντός της Ευρώπης επιδιώκουν να φιμώσουν την ενημέρωση και η παρέα των τραπεζιτών να κάνει πάρτι. Το πρόβλημα αυτό είναι πολύ ευαίσθητο για μια χώρα σαν και τη δική μας που έχει προβληματικό τραπεζικό τομέα.

* Ποιον μεγάλο επιχειρηματία της Αρκαδίας επιχείρησε να δαγκώσει πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και ακόμα τρέχει, καθώς απειλήθηκε με ξύλο; Ο γενικός πάντως δεν φημίζεται για το… μπόι του.

* Την ίδια ώρα μαθαίνει η στήλη πως γνωστός διαφημιστής -όχι ο κ. Τζιώτης- αναλαμβάνει παράλληλη δράση στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την επικοινωνία του παρέα με μεγάλη εταιρεία δημοσκοπήσεων. Στην Κουμουνδούρου κατανοούν πως πρέπει πλέον το παιχνίδι να παιχτεί επαγγελματικά.

* Και μιας και πιάσαμε τις σχέσεις που κάποιοι προσπαθούν να κτίσουν με το κόμμα που έρχεται στα πράγματα να πούμε πως έξαλλοι έγιναν στη Συγγρού με τις δηλώσεις του διευθύνοντος της LAMDA Development Οδυσσέα Αθανασίου και έμπιστου της οικογένειας Λάτση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα εργαστεί για το καλό της χώρας». Πάντως ο κ. Αθανασίου τη δήλωση δεν την έκανε τυχαία.

* Το Αστικό ΚΤΕΛ Πατρών ΑΕ προκηρύσσει διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Τηλεματικές υπηρεσίες διαχείρισης Αστικού ΚΤΕΛ Πατρών ΑΕ και εξυπηρέτησης επιβατικού κοινού». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2 εκατ. ευρώ και προσφορές υποβάλλονται μέχρι τις 24/11. Κάποιοι όμως μιλάνε για deal που έχει ήδη «προχωρήσει». Τι να εννοούν άραγε;

* Από τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας που έχουν κατορθώσει να διατηρήσουν λίγη ανθρωπιά και να τολμούν ακόμα να κυκλοφορούν στον κόσμο είναι ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κοκκόρης. Ο γενικός έχει βάλει μεγάλη πλάτη στα άτομα με ειδικές ανάγκες ενώ πρόσφατα έτυχε πολύ θετικής υποδοχής τόσο από το ΤΕΕ, που έχει προβλήματα με το Ταμείο του, όσο και από τους οδηγούς ταξί που πάντα είναι δύσκολοι. Πηγές μας μάλιστα αναφέρονται σε σχέδιο αναβάθμισής του από το Μαξίμου καθώς ο Γιάννης Βρούτσης έχει πρόβλημα επικοινωνιακά.

* Αληθεύει πως ο Χρήστος Σταϊκούρας είδε πρόσφατα ελληνοαμερικάνο επενδυτή με βάση στο Μονακό και πως ο τελευταίος ενδιαφέρεται, εκτός των άλλων, να επενδύσει και σε ομάδα της Λαμίας; Πάντως με τους ρυθμούς που γίνονται οι επενδύσεις στη χώρα μας μάλλον η συγκεκριμένη συμμετοχή στην ομάδα θα είναι και η μόνη του επένδυση.

* Η «Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ», στο πλαίσιο της δράσης «Ψηφιακή Σύγκλιση», προκήρυξε διαγωνισμό για έργο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Αντικείμενό του είναι η προμήθεια εξοπλισμού κέντρου δεδομένων με την αξία του έργου να ανέρχεται στο 1.500.000 ευρώ. Άλλο ένα εργάκι, λοιπόν, βγάζει η πάντα δραστήρια ΚτΠ.

* Διάφοροι κρατικοί φορείς έχουν ξεκινήσει να προσεγγίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως το κόμμα που θα έχει σε λίγο καιρό την κυβερνητική εξουσία, από τους φορείς της οποίας θα χρηματοδοτούνται. Μόνο που κάποιοι, σε αυτήν τους την προσπάθεια, γίνονται ακραίοι και πέφτουν σε λάθη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα υπήρξε ΜΚΟ που έψαχνε τρόπους να προσεγγίσει την Κουμουνδούρου κι έπεσε θύμα αετονύχη που της πήρε χρήματα για δήθεν lobbying. Η εν λόγω ΜΚΟ πάντως έχει σχέσεις με την Εκκλησία.

* Εύλογη δεν είναι η απορία μας; Γιατί ο υπουργός Ναυτιλίας, που, όπως λέει, λαμβάνει τις αποφάσεις του με γνώμονα την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, προτιμά να επιδοτεί μια ακτοπλοϊκή γραμμή την οποία καλύπτει συγκεκριμένη εταιρεία, παρά το ότι ανταγωνίστριά της έχει υποβάλει αίτημα για ελεύθερη τακτική ετήσια δρομολόγηση;

* Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ακούσαμε πως υπήρξε διαγωνισμός για επικοινωνιακά θέματα και πως προσφορά με χαμηλότερη τιμή και πολύ καλύτερη ποιοτικά έμεινε στο «περίμενε». Κι αυτό διότι η κυρία Χριστοφιλοπούλου, εν μία νυκτί, ακύρωσε τον διαγωνισμό. Έλα όμως που η δεύτερη εταιρεία στον ίδιο διαγωνισμό πήρε αμέσως αμέσως άλλο εργάκι. Όχι. Δεν λέμε πως το πράγμα ήταν μιλημένο. Απλά καλό θα είναι κάποιοι εκεί στο ΠΑΣΟΚ να κάνουν τις δουλειές πιο επιστημονικά.

* Quiz: Ποιος γνωστός δημοσιογράφος, με προσβάσεις στο σύστημα εξουσίας, έχει δηλωθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης σε υπόθεση που αφορά απάτη κατά νομικού προσώπου που εμπίπτει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα; Για να σας βοηθήσουμε, δεν κατοικεί στην Ελλάδα.


Σχολιάστε εδώ