Το οθωμανικό εμβατήριο…

Αυτόν ποιος θα τον πάρει;

Απροκάλυπτα οργώνει τα Βαλκάνια ο… ομπρελοκουβαλητής των τούρκων αξιωματούχων Αχμέτ Χατζηοσμάν και (παρεμπιπτόντως) βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ. Εννοείται πως ήταν και αυτός στη Σόφια, στην τελετή ιφτάρ που διοργανώθηκε εκεί προς τιμήν του Ισλέρ. Άλλωστε, ο καιρός ήταν ασταθής εκείνο το διάστημα στη Βουλγαρία…

***

Στοργικός πατήρ…

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι, αλλά και να φαίνεται τίμια. Αυτό προφανώς είναι το μότο του Χατζηοσμάν, ο οποίος… δικαίως παίζει τον ρόλο του μεσάζοντα ανάμεσα σε μειονότητα και τουρκικά πανεπιστήμια.

Βλέπετε, γνωρίζει από πρώτο χέρι τι… σπουδαία δουλειά κάνει η μαμά πατρίδα στον τομέα της εκπαίδευσης. Εξ ου και έστειλε την κορούλα του να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο της Αδριανούπολης και φυσικά ήταν παρών στην τελετή αποφοίτησής της.

***

Ο ρατσιστής και το αντιρατσιστικό φεστιβάλ…

Πριν από δύο εβδομάδες, ο «δημοσιογράφος» Ντεντέ συμμετείχε στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ στην Αθήνα. Όμως, στην εφημερίδα του «Τρακιανίν Σεσί» που γράφει (άμα δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει), «κάρφωσε» Χατζηοσμάν και Ζεϊμπέκ επειδή, όπως έγραψε, «δεν είπαν τίποτα όταν σε τελετή λήξης κρατικού νηπιακού σταθμού στα Κιμμέρια μια κυρία είπε πομακικά τραγούδια».

Θα λαλήσουμε εντελώς…


Σχολιάστε εδώ