Οι εργαζόμενοι της AbbVie ΜΑΖΙρεύουν με τον Συλλόγο Ρευματοπαθών Κρήτης για καλό σκοπό

Οι δουλειές του σπιτιού και το καθημερινό μαγείρεμα αποτελούν πολλές φορές έναν πραγματικό άθλο για τα άτομα που πάσχουν από ρευματικά νοσήματα, ιδίως από φλεγμoνώδεις αρθρίτιδες, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αγκυλοποιητική σπονδυλαθρίτιδα ή η ψωριασική αρθρίτιδα. Ο χώρος της κουζίνας και η παρασκευή φαγητού θεωρήθηκε, λοιπόν, ως η ιδανική ευκαιρία για τους 13 εργαζομένους από διάφορα τμήματα της AbbVie (μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πασχάλης Αποστολίδης), καθώς και για τα 12 μέλη του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης, να γνωριστούν επί τω έργω και να δημιουργήσουν μαζί ένα γεύμα 50 ατόμων.

Το μενού που παρασκευάστηκε, προσφέρθηκε μέσω της εθελοντικής ομάδας GIVE, σε 50 συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και χρειάζονται την υποστήριξή μας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης Κατερίνα Κουτσογιάννη μοιράστηκε την αίσθηση που της άφησε αυτή η «μαγειρική» σύμπραξη: «Ήταν πραγματικά συγκινητικό το ενδιαφέρον και οι ερωτήσεις των ανθρώπων της AbbVie για να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τη δύσκολη καθημερινότητά μας, όπως, επίσης και η διακριτικότητα με την οποία έσπευδαν να μας βοηθήσουν στη συνέχεια σε πράγματα που δεν μπορούσαμε να κάνουμε, όπως το καθάρισμα και το κόψιμο των υλικών που χρησιμοποιήσαμε στο μαγείρεμά μας. Μέσω αυτής της δράσης αποκτήσαμε καινούργιους φίλους, αλλά και νέους σύμμαχους στον αγώνα για την ενημέρωση του κόσμου για τη σοβαρότητα των νοσημάτων μας και την ανάγκη ανεύρεσης καινοτόμων θεραπειών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με ρευματικά νοσήματα».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της AbbVie, κ. Πασχάλης Αποστολίδης, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που μοιραστήκαμε χρόνο και εμπειρίες με τα μέλη του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης και δημιουργήσαμε μαζί μια αλυσίδα προσφοράς με κοινό παρανομαστή όσους έχουν ανάγκη. Ήταν μια εμπειρία που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τη μάχη που δίνουμε καθημερινά για τη βελτίωση της υγείας των συνανθρώπων μας».


Σχολιάστε εδώ