Τα βρήκαν οι «αιώνιοι» με στόχο το… μαρούλι!

Ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Γιάννης Βρέντζος συμφώνησαν να ακολουθήσουν κοινή γραμμή πλεύσης και έτσι πρότειναν τον Τάκη Αγραφιώτη και τον Στράτο Σωπήλη για πρόεδρο και αναπληρωτή του συνεταιρισμού αντίστοιχα. Ποια ήταν η καινοτομία; Ότι ο Αγραφιώτης εργαζόταν στον Ολυμπιακό ως γενικός διευθυντής και προτάθηκε από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, ενώ ο Σωπήλης συμμετέχει στο ΔΣ της «πράσινης» ΠΑΕ και πήρε το χρίσμα του αναπληρωτή από το δεξί χέρι του Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Μη σας φαίνεται περίεργη η σύμπνοια. Έχουμε πολλά που μας ενώνουν και λιγότερα που μας χωρίζουν», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Αλαφούζος, ο οποίος θεώρησε ότι πέτυχε μία πολύ σημαντική νίκη σε κρίσιμη περίοδο για τον Παναθηναϊκό ειδικότερα και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Το ίδιο ισχυρίζονταν και από τον Ολυμπιακό, οπότε μένει να δούμε πόσο μπορεί να κρατήσει η συμμαχία των δύο «αιωνίων» που συσπείρωσε στο πλευρό τους το σύνολο των ομάδων. Το νέο προεδρείο εξελέγη ομόφωνα, αν και αργότερα ο ΠΑΟΚ επιχείρησε με ανακοίνωσή του να δημιουργήσει αποστάσεις. Αλλά σε γενικές γραμμές όλοι οι παράγοντες των ομάδων δέχθηκαν τη σύμπλευση, διότι έτσι θεωρούν πως μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερα χρήματα από χορηγούς, που έως τώρα παρέμεναν μακριά από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο εξαιτίας της κόντρας των δύο «αιωνίων» αντιπάλων.

«Μέχρι τώρα μπορούμε να υπολογίζουμε μόνο στα χρήματα από τα τηλεοπτικά, αφού δεν υπάρχει άλλο έσοδο», έλεγε μετά τις εκλογές ένας από τους πιο έμπειρους παράγοντες της Σούπερ Λίγκας προαναγγέλοντας ουσιαστικά την προσπάθεια άντλησης χρημάτων από εταιρείες που έως τώρα χαρακτηρίζονταν «ταμπού» για τον συνεταιρισμό.

Πολλά, πάντως, θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις για τη νέα σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας αλλά και από τους πίνακες διαιτητών για την κατηγορία. Με τον Αλαφούζο να υποστηρίζει σε κάθε συζήτησή του με τους συνεργάτες του ότι «εξασφαλίσαμε το 50-50». Υπάρχουν, ωστόσο, πολλοί παράγοντες που προσπαθούν από τώρα να αποτρέψουν οποιαδήποτε σύγκρουση τον Δεκαπενταύγουστο, όταν θα βγουν οι πίνακες διαιτητών, καθώς εκείνες οι μέρες θεωρούνται κομβικές για το μέλλον της συμμαχίας, που ξύπνησε σε πολλούς μνήμες από το 1998. Τότε είχαν συμμαχήσει ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, αλλά στο πρώτο κραυγαλέο διαιτητικό λάθος όλα τινάχθηκαν στον αέρα.

«Είμαστε πλέον πιο έμπειροι», λένε όσοι συμμετείχαν στο προξενιό και, μάλιστα, επικαλούνται ως επιχείρημα την ανακωχή «πράσινων» και «ερυθρόλευκων» σε όλα τα επίπεδα.

«Ακόμα και τα ΜΜΕ που ελέγχονται από τη μία ή την άλλη πλευρά έπαψαν να πυροβολούν», λένε στην οδό Αστροναυτών. Και έχουν δίκιο. Αλλά το ερώτημα παραμένει στην ατμόσφαιρα για τη διάρκεια της ανακωχής ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν μάθει να στηρίζουν την ύπαρξή τους στην κόντρα της μίας με την άλλη.


Σχολιάστε εδώ