Εκστρατεία ενημέρωσης για τον σακχαρώδη διαβήτη

Πρόκειται για το Πανελλήνιο Πρόγραμμα με τίτλο «The Missing Piece», το οποίο θα περιοδεύσει σε 18 μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας έως τις 8 Ιουλίου, αναλαμβάνοντας μια σειρά σημαντικών δράσεων. Απώτερο στόχο του αποτελεί η έγκαιρη αντιμετώπιση και η αποτελεσματική πρόληψη του διαβήτη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια λαμβάνει διαστάσεις «επιδημίας» σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η συνολική εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Μεταφορών, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), του Δήμου Αθηναίων, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΔΕΒΕ), και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των εταιριών ΑΧΑ Ασφαλιστική, Bayer Hellas και Eurodiet Med.

Το σημαντικό αυτό ενημερωτικό ταξίδι (που άρχισε στις 4 Ιουνίου)διεξάγεται με τη βοήθεια τριών ειδικά διαμορφωμένων κινητών μονάδων στις κεντρικές πλατείες επιλεγμένων πόλεων.

Οι δράσεις του περιλαμβάνουν δωρεάν εξετάσεις γλυκόζης (σακχάρου αίματος) και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c), λιπιδαιμικό έλεγχο, οφθαλμική βυθοσκόπηση και μέτρηση αρτηριακής πίεσης, τα αποτελέσματα των οποίων θα επεξηγούνται αναλυτικά στον κάθε εξεταζόμενο από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Παράλληλα, σε κάθε περιοχή θα πραγματοποιείται από ειδικούς επιστήμονες (γιατρούς, επισκέπτες υγείας, διατροφολόγους) εκπαίδευση διαχείρισης του σακχαρώδη διαβήτη, ενημερωτικές ομιλίες γύρω από τη νόσο, εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά και εφήβους, προβολές video, διατροφολογικά εργαστήρια κι άλλες εκδηλώσεις.


Σχολιάστε εδώ