Ποδηλατοβόλτες ενημέρωσης για τη θαλασσαιμία και την εθελοντική αιμοδοσία

Πρόκειται για μια συμβολική ενέργεια, η οποία με κεντρικό μήνυμα «Η διαδρομή είναι καλύτερη με παρέα», έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη νόσο, αλλά και να ενημερώσει τους πολίτες για τα οφέλη της αιμοδοσίας και τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση της θαλασσαιμίας.

Αναλυτικά, οι ποδηλατοβόλτες θα πραγματοποιηθούν στις πέντε πόλεις ως εξής:

• Στην Αθήνα στις 11:00 με σημείο εκκίνησης την πλατεία έναντι Τεχνόπολις στο Γκάζι (πρόσβαση: Μετρό Κεραμεικός).

• Στη Θεσσαλονίκη στις 19:00 με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Αριστοτέλους.

• Στο Ηράκλειο στις 11:00 με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Ελευθερίας.

• Στα Γιάννενα στις 11:30 με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία Ιωαννίνων.

• Στο Βόλο στις 19:00 με σημείο εκκίνησης την Παραλία (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).

«Είναι προτεραιότητά μας να φροντίζουμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των μελών του Συλλόγου μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους», δήλωσε η πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ιωάννα Μυρίλλα κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της καμπάνιας και πρόσθεσε: «Ωστόσο, η διαδρομή για κάθε έναν από εμάς παραμένει ένας καθημερινός αγώνας. Ένας αγώνας στον οποίο η ευαισθητοποίηση των πολιτών, κυρίως απέναντι στο σημαντικό ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας, παίζει καθοριστικό ρόλο. Ευελπιστούμε, λοιπόν, πως στη συμβολική αυτή διαδρομή που γίνεται στις 15 Ιουνίου με στόχο την ενημέρωση του κοινού, θα έχουμε στην παρέα μας όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας».

«Η ζωή των ασθενών με θαλασσαμία είναι σαν το ποδήλατο», επισήμανε ο γιατρός Αντώνης Καττάμης, αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας. «Βρίσκει συνέχεια ανηφόρες και κατηφόρες, αλλά ο ποδηλάτης ξέρει ότι πρέπει να συνεχίσει το πετάλι για να μην πέσει. Σκοπός των λειτουργών υγείας και της κοινωνίας μας είναι να ενθαρρύνει το αγώνα και να κάνει το δρόμο κατηφορικό. Η ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας και η εξασφάλιση επάρκειας αίματος είναι θεμελιώδεις για την προσπάθεια αυτή».


Σχολιάστε εδώ