Δική μας είναι η Βουλή, ό,τι θέλουμε την κάνουμε…

Ας μας λένε, λοιπόν, ότι δεν υπάρχει τίποτε το πονηρό στο ξαφνικό κλείσιμο της Βουλής, για το οποίο ούτε ο δικός τους αντιπρόεδρος, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, δεν είχε ιδέα, ενώ μεσάνυχτα είχαν και τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Απλός, όπως… πάντα, ο λόγος: Το κουκούλωμα και η αποφυγή δυσάρεστων συζητήσεων, που δεν ξέρεις πού μπορούν να οδηγήσουν και τι άπλυτα να βγάλουν στη φόρα. Και, για να γίνω σαφέστερος, γύρευε τι εσωτερικά προβλήματα στο Μαξίμου, και προσωπικά στον πρωθυπουργό, θα μπορούσε να προκαλέσει η συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως που είχε ζητήσει πριν από πολλές βδομάδες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το βίντεο με την κουβέντα που είχε στο γραφείο του ο Τάκης Μπαλτάκος, κολλητός του πρωθυπουργού από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης και γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, με τον κολλητό του Μιχαλολιάκου Ηλία Κασιδιάρη, όπου αποκάλυπτε κρυφές σχέσεις με τον αποδιοπομπαίο τράγο (στα… φανερά), τη Χρυσή Αυγή…

Αμ, το άλλο; Αν δεν κατέβαζε η κυβέρνηση τα ρολά της Ολομέλειας της Βουλής, θα συζητιόταν η αίτηση του Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας του βουλευτή Επικρατείας και υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος κατηγορείται ότι έχει πάρει 7.000 ευρώ από τον Αναστάσιο Πάλλη, έμπορο όπλων και δεξί χέρι του Βίκτωρα Ρέστη.

Έτσι και άνοιγε μια τέτοια συζήτηση για έναν από τους κορυφαίους υπουργούς, σε στιγμές που το κυβερνητικό καράβι κλυδωνίζεται και επίκειται ανασχηματισμός, ποιοι θα ήταν οι κίνδυνοι για την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, που κάθεται ήδη σε αναμμένα κάρβουνα και θα έμπαινε σε μία ακόμη δοκιμασία με βουλευτές που δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις με τον Μιχελάκη;

Όλοι αυτοί οι πονοκέφαλοι αντιμετωπίστηκαν με την ασπιρίνη του λουκέτου, αν και κάποιοι βουλευτές της ΝΔ επικαλούνταν το «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσαμε…» του Μister Forte.

Τι άλλο ήθελε να αποφύγει…

Είναι και άλλοι δύο λόγοι που μέτρησαν στην απόφαση του πρωθυπουργού να κλείσει άρον άρον τη Βουλή, σύμφωνα με ψαγμένους βουλευτές της ΝΔ.

Κατʼ αρχάς, ήθελε πάση θυσία να αποφύγει το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής ο Τσίπρας τώρα που συμπληρώνονται έξι μήνες από την προηγούμενη πρόταση που είχε συζητηθεί, χρονικό όριο που επιβάλλει το Σύνταγμα. Μια τέτοια κίνηση θα τον έφερνε αναγκαστικά στη Βουλή για να αντιπαρατεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο έχει καταστήσει προσωπικό του αντίπαλο, κάτι που το αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι, λένε χαρακτηριστικά εκείνοι που τον ζουν από κοντά. Αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώνεται και από το ότι ποτέ δεν έχει πάρει τον λόγο σε όλες τις κρίσιμες συζητήσεις στη Βουλή για τα Μνημόνια και τα πολυνομοσχέδια.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι με το κλείσιμο της Βουλής αποφεύγει τις πιέσεις για σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκειμένου να γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, όπου βουλευτές θα τα έλεγαν έξω από τα δόντια, όχι μόνο για τις λαθεμένες επιλογές που έγιναν, αλλά και για μέτρα που πάρθηκαν, τα οποία δεν είχαν κανένα όφελος για την κοινωνία ούτε είχαν σχέση με μεταρρυθμίσεις, αλλά αντίθετα προκάλεσαν αντιδράσεις και ζημιά για την κυβέρνηση και τη ΝΔ, κάτι που, όπως επισημαίνουν, καταγράφηκε στις κάλπες. Αναφέρονται συγκεκριμένα στην ιστορία με το γάλα και τις λαϊκές αγορές. Αν, δε, η ΚΟ συνεδρίαζε μετά τον ανασχηματισμό, θα μίλαγαν σχεδόν όλοι οι βουλευτές και θα τα έλεγαν έξω από τα δόντια. Τώρα, όμως, έχει τη δικαιολογία ότι οι βουλευτές έφυγαν για τις περιφέρειές τους και δεν μπορεί να γίνει συνεδρίαση της ΚΟ. Και για να φανεί ότι η ηγεσία τούς υπολογίζει, ανατέθηκε στον γραμματέα της ΚΟ Θανάση Μπούρα να ζητήσει από τους βουλευτές να… γράψουν έκθεση με τις διαπιστώσεις τους για το αποτέλεσμα των εκλογών στον νομό τους…


Σχολιάστε εδώ