Η κορυφή του παγόβουνου

Κανένας δεν μπορεί να ορθοποδήσει αν δεν διαθέτει μνήμη. Αντίθετα η λήθη, ατομική και συλλογική, είναι καταστροφική και προδίδει αδιαφορία για το εκάστοτε παρόν. Το πολιτικό γίγνεσθαι δεν εκτυλίσσεται σχεδόν ποτέ τυχαία. Έχει είτε αξιέπαινους πρωταγωνιστές, είτε κατάπτυστους και καταδικαστέους αυτουργούς. Και οι πρώτοι και οι δεύτεροι είναι δακτυλοδεικτούμενοι.

Η αδιέξοδη κατάσταση που υφίσταται σήμερα η πατρίδα μας και τα αξεπέραστα δεινά που βιώνουν οι πλείστοι πολίτες της οφείλονται σε διαπλεκόμενους με ανόσια συμφέροντα πολιτικούς, οι οποίοι λειτουργούν ως υποπόδια των ποδών των ξένων δυναστών μας. Η κορυφή του παγόβουνου είναι πασίγνωστη στους Έλληνες και τα… εκλεκτά μέλη της έχουν ονοματεπώνυμο.

Από… Θεού άρξασθαι! Πρώτος, λοιπόν, ο «λεφτά υπάρχουν» Γ. Παπανδρέου ο τρίτος, ο οποίος, αφού είχε συνεννοηθεί πριν αναλάβει την εξουσία με τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Καν, μας ανακοίνωσε περιχαρής από το Καστελλόριζο τις χειροπέδες της… σωτηρίας! Σήμερα ο κύριος αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος και πλουτίζει με… βαρυσήμαντες διαλέξεις σε αμερικανικά πανεπιστήμια. Πρόκειται για κορύφωση ενός θρασύτατου κυνισμού!

Δεύτερος ο άλλοτε… αντιμνημονιακός Αντ. Σαμαράς. Είχε προετοιμάσει μεθοδικά την ακροβατική κωλοτούμπα του, στηρίζοντας την έξωθεν επιβληθείσα κυβέρνηση Παπαδήμου. Επέλεξε μάλιστα ως… (διάτρητο) άλλοθι να μη μετάσχουν δικά του στελέχη στην εν λόγω κυβέρνηση ως υπουργοί. Ο προαναφερθείς παλαιοκομματικός και αρχιφιλόδοξος ηγέτης έγινε στο τσακ πρωθυπουργός, αφού είχαν προηγηθεί δημοσιογραφικά όργια στα γερμανικά ΜΜΕ υπέρ του και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, με σχετικές δημοσιεύσεις σε εφημερίδες και κείμενα ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ! (Παρά ταύτα, ο Αλέξης Τσίπρας υπελείφθη ΜΟΝΟ κατά 2,5% στις εκλογές του Ιουνίου του 2012.)

Για την τρίτη θέση… ερίζουν Βενιζέλος και Στουρνάρας. Προσωπικά προκρίνω για την… επίζηλη αυτή θέση τον Βενιζέλο αρκετών λόγων ένεκεν. Πρώτον (συμβολικά), επειδή με το κατασκευασθέν οικογενειακό του επώνυμο αμαυρώνει έμμεσα τον μέγιστο Ελευθέριο Βενιζέλο. Δεύτερον, επειδή συνέβαλε και αυτός στη διατύπωση του πρώτου Μνημονίου. Τρίτον, επειδή αναμείχθηκε σε κάθε είδους βρωμοδουλειά. Αναφέρω ενδεικτικά: Χαρίστηκε στον ιδιοκτήτη της PROTON BANK και μάλιστα με νομοθετική πράξη αναδρομικής ισχύος! Υπερασπίστηκε τον Τσοχατζόπουλο δηλώνοντας, πριν συλληφθεί, ότι είναι αθώος! Κατακράτησε επί μήνες στο σπίτι του την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, ζημιώνοντας σημαντικά το ελληνικό Δημόσιο. Εγκλημάτησε με τη συμφωνία για τα υποβρύχια και την ανάθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με απατεώνες. Υπάρχει, τέλος, και ένας υποκειμενικός λόγος που με ενοχλεί αφάνταστα. Έχει μετατρέψει την αναμφισβήτητη ευγλωττία του σε ακατάσχετη φλυαρία, χρησιμοποιώντας μάλιστα ανερμάτιστα επιχειρήματα.

Τέταρτος έρχεται δικαιωματικά ο υπερφίαλος και παντελώς ανάλγητος Στουρνάρας. Άτομο εγωπαθέστατο που λατρεύει τους αριθμούς και μισεί τους ανθρώπους. Ως οικονομολόγος είναι του γλυκού νερού και λειτουργεί ακριβώς όπως είχε λειτουργήσει και ο Παπαδήμος. Δηλαδή: τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος. Η φράση του, κυνική και προκλητική, ότι δήθεν «δεν υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα» (!), θα μείνει ιστορική. Τον διέψευσε, άλλωστε, ο αναπληρωτής του στο υπουργείο, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την αγόρευσή του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2014, λέγοντας κατά λέξη: «Η αλήθεια είναι ότι η φορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα υψηλή». Προσθέτω παρεμπιπτόντως ότι ο μισάνθρωπος Στουρνάρας είναι… φτωχός. Πέρα από τις αποδοχές του και τα εισοδήματα της γυναίκας του που προΐσταται κερδοφόρας επιχείρησης, δήλωσε ότι η μητέρα του εισπράττει σύνταξη 500 ευρώ. Η καημένη! Λες και δεν μπορεί να της δίνει άλλα τόσα κάθε μήνα, ο τσιφούτης.

Ισχυρίστηκα παραπάνω ότι «ως οικονομολόγος είναι του γλυκού νερού». Ιδού η απόδειξη: Τη Δευτέρα στην εκπομπή του Πρετεντέρη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» ο οικοδεσπότης είχε καλέσει τον Στουρνάρα και τον Αλέκο Αλαβάνο. Με προκατειλημμένο διαιτητή τον οικοδεσπότη, που διέκοπτε τον Αλαβάνο αλλοιώνοντας και τις απόψεις του, ο τελευταίος είχε κολλήσει στον τοίχο τον Στουρνάρα, ο οποίος ψέλλιζε ασυναρτησίες στις απαντήσεις του.

Τελειώνω με την πέμπτη θέση της ιεράρχησής μου που καταλαμβάνει επαξίως ο φωνακλάς Άδωνις, το αγαπημένο φιντάνι των καναλιών, τα οποία επισκέπτεται καθημερινά ανελλιπώς. Ο άνθρωπος πέτυχε το ακατόρθωτο: Διέλυσε ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ την υγεία του τόπου μας. (Πλην των πέντε, στην κορυφή του παγόβουνου κομπάζουν αδρά αμειβόμενοι και άλλοι πολλοί. Τα παράσιτα δηλαδή της πατρίδας μας.)


Σχολιάστε εδώ