Σταθάκης: Καλύτερα εκλογές μετά το 2015!

Μια τέτοια απελευθερωμένη κουβέντα έγινε πριν από δέκα μέρες στο πασίγνωστο εστιατόριο, το «17» στη Λυκαβηττού, που έχει καταγραφεί από χρόνια ως πολιτικό στέκι, ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον πρώην υπουργό Οικονομικών και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φίλιππο Σαχινίδη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνο του τομέα Οικονομικών Γιώργο Σταθάκη. Μαζί ήταν και ο πρόεδρος του ΚΕΠΕ καθηγητής Νίκος Φίλιππας. Όλοι είχαν συμμετάσχει σε εκδήλωση του ΚΕΠΕ που είχε γίνει πριν από λίγες ώρες και ο καθένας είχε καταθέσει τις απόψεις του για την πορεία της οικονομίας και των προοπτικών της.

Στην κουβέντα που έγινε κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στις συζητήσεις που γίνονται με την «τρόικα» για το δημοσιονομικό κενό και το παζάρι ως προς το ύψος του αλλά και πώς βλέπει το αποτέλεσμα μιας εκλογικής αναμέτρησης, που εκτιμά όμως ότι δεν είναι καθόλου κοντά.

Ο κ. Σαχινίδης είπε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα εξαρτηθεί από τους λόγους που θα οδηγήσουν στις κάλπες και ποιες συμμαχίες μπορεί να προκύψουν μετά τις εκλογές για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Η θέση που εξέφρασε ο κ. Σταθάκης ήταν εκείνη που εξέπληξε. Ήταν αντίθετη με τη μόνιμη γραμμή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συνεχώς ζητάει εκλογές. Ο κ. Σταθάκης απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών εξέφρασε την ευχή οι εκλογές να γίνουν όσο το δυνατόν αργότερα. «Δεν θέλουμε να ρίξουμε την κυβέρνηση, στόχος μας είναι να φθάσουμε σε εκλογές μετά το 2015», είπε.

Η αποκάλυψη των προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήταν φυσικό, εξέπληξε τους συνδαιτυμόνες και η εκτίμησή τους ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι έτοιμος και δεν έχει πείσει ακόμη τον κόσμο ότι είναι η εναλλακτική λύση, όπως άλλωστε δημόσια έχει παραδεχθεί και ο Μανώλης Γλέζος.


Σχολιάστε εδώ