Η Μαριάννα των παιδιών

Αυτήν την ΕΛΠΙΔΑ δίνει η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, που χρόνια τώρα για πολλά παιδιά έχει γίνει η μάνα τους…

Η νέα προσφορά της είναι η δημιουργία:

• Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που δεν υπάρχει στη χώρα μας,
• Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων για Παιδιά και
• Κέντρου Αριστείας.

Πρόκειται για άλλο ένα μεγάλο βήμα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, του οποίου πρόεδρος είναι η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Μιλώντας στην εκδήλωση όπου ανακοινώθηκαν οι νέες πρωτοβουλίες του Συλλόγου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος εξέφρασε «την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας προς την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την εξαιρετική δωρεά», υπογραμμίζοντας ότι «το προσωπικό σας υψιπετές έργο διδάσκει τις αξίες και την αρετή της αγάπης. Η πατρίδα σάς ευγνωμονεί».

Αναλύοντας τους στόχους των τριών νέων προγραμμάτων, η κυρία Βαρδινογιάννη τόνισε τα εξής:

• Το πρώτο είναι η δημιουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Η λειτουργία της Τράπεζας θα πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες εύρεσης συμβατού μοσχεύματος μυελού για παιδιά που χρειάζονται μεταμόσχευση. Αυτή η διαδικασία θα γίνεται πλέον δωρεάν, ενώ μέχρι πριν από λίγο καιρό οι γονείς έπρεπε να πληρώνουν για το μόσχευμα 15.000 ευρώ σε Τράπεζα της Ευρώπης ή 30.000 δολάρια σε Τράπεζα της Αμερικής. Η Τράπεζα θα στεγάζεται στο Ογκολογικό. Τα έξοδα για όλη αυτήν τη διαδικασία τα αναλαμβάνει η ΕΛΠΙΔΑ. Στοχεύουμε στους 100.000 εθελοντές τα πρώτα 5 χρόνια, ελπίζοντας να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσο γίνεται περισσότερα παιδιά αλλά και ενήλικες που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού, και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό.

• Το δεύτερο πρόγραμμά μας αφορά τη δημιουργία Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων για Παιδιά, όπου θα γίνονται μεταμοσχεύσεις συκωτιού, πνεύμονα και νεφρών. Μέχρι τώρα τα παιδιά έπρεπε να μεταφέρονται σε νοσοκομεία του εξωτερικού για να χειρουργηθούν. Έχουμε ήδη τη σύμφωνη γνώμη του καθηγητή Ανδρέα Τζάκη, καθώς αυτός και η ομάδα του θα μας βοηθήσουν πολύ και θα αναλάβουν ένα μεγάλο μέρος του έργου αυτού.

• Το τρίτο πρόγραμμα αφορά τη δημιουργία Κέντρου Αριστείας, δηλαδή ερευνητικού κέντρου για την εξειδικευμένη έρευνα κατά του παιδικού καρκίνου. Με τον τρόπο αυτό θα δίνεται η δυνατότητα για μεμονωμένες θεραπείες σε συγκεκριμένες περιπτώσεις παιδιών. Μέσα από τη συνεργασία μας με τα μεγαλύτερα νοσοκομεία διεθνώς, η ανταλλαγή εμπειρίας και τεχνογνωσίας θα συμβάλει σημαντικά στην επιτυχία του Κέντρου αυτού.

Για την πραγματοποίηση των νέων μας αυτών προγραμμάτων δημιουργήθηκε μέσα από τους κόλπους της ΕΛΠΙΔΑΣ ένας νέος σύλλογος με το όνομα Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ.


Σχολιάστε εδώ