Πώς θα γίνετε περισσότερο δραστήριοι

Για παράδειγμα, προσπαθήστε να περπατάτε, όποτε είναι εφικτό, αντί να παίρνετε το αυτοκίνητο, να ανεβαίνετε με τις σκάλες αντί να παίρνετε το ασανσέρ, όταν είναι καλός ο καιρός να κατεβαίνετε από το λεωφορείο μία στάση πριν από τον προορισμό σας και να περπατάτε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εντάξετε τη φυσική άσκηση στη ζωή σας. Οι παρακάτω χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν:

= Προσπαθήστε να κάνετε τουλάχιστον 30 λεπτά σωματικής άσκησης (μέτριας έντασης) τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας (περίπου 5).

= Ξεκινήστε ήπια, ίσως μία ή δύο φορές την εβδομάδα και αυξήστε σταδιακά.

= Μην ανησυχείτε αν τα 30 λεπτά τη φορά σας φαίνονται ακατόρθωτα. Στοχεύστε για τρεις φορές από 10 λεπτά και έπειτα από λίγες εβδομάδες προσπαθήστε να επιτύχετε τα 30 λεπτά.

= Επιβραδύνετε τον ρυθμό προς το τέλος της δραστηριότητάς σας. Μη σταματάτε απότομα.

= Προσπαθήστε να ασκείστε περισσότερο στην καθημερινή σας ζωή.

= Προσπαθήστε να ασκείστε ποικιλοτρόπως, ώστε να εξασκείτε διαφορετικά μυϊκά συστήματα.

= Να ασκείστε τακτικά. Κανονίστε να ασκείστε παρέα με κάποιον φίλο. Έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να ασκείστε πιο τακτικά, αν αλληλοϋποστηρίζεστε.

= Αφήστε να περάσει τουλάχιστον μία ώρα ύστερα από μεγάλα γεύματα προτού ασκηθείτε.

= Προσπαθήστε να ασκείστε αρκετά, ώστε να νιώθετε ζεστοί και ελαφρώς λαχανιασμένοι, αλλά χωρίς να χάνετε την αναπνοή σας.

= Δεν πρέπει να πονάτε. Αν αισθανθείτε πόνο, σταματήστε.

= Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε σε ανάρρωση, αν υποφέρετε από κάποια πάθηση ή αν έχετε προβλήματα στις αρθρώσεις που πιστεύετε ότι θα επιδεινωθούν. Επίσης αν είστε άνδρας άνω των 40 ετών ή γυναίκα άνω των 50 και σκοπεύετε να κάνετε έντονη άσκηση.

ΠΗΓΗ: www.neaygeia.gr


Σχολιάστε εδώ