στα ενδότερα των ομάδων

• Ζήλεψαν ακόμα και οι παίκτες του Ολυμπιακού τη χλιδή στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ. Οι φωτογραφίες και το βίντεο που ανέβασαν οι διοικούντες τον «Δικέφαλο του Βορρά» στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας έκαναν τον γύρο της Ελλάδας και εξελίχθηκαν σε θέμα συζήτησης σε πολλές ομάδες.

• Και αν για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ τέτοιες πολυτέλειες αγγίζουν τα όρια του μύθου, στον Πειραιά μνημόνευσαν τις ανέσεις που παρέχει ο Ιβάν Σαββίδης στους παίκτες του ΠΑΟΚ. Όχι επειδή υστερούν οι «ερυθρόλευκοι» σε παροχές, αλλά διότι αντιλαμβάνονται ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανεβαίνει σε όλα τα επίπεδα.

• Ήθελαν άλλωστε στην Τούμπα να περάσουν κι ένα μήνυμα για τη δυναμική του «Δικέφαλου του Βορρά», αλλά και για τις επενδύσεις του Σαββίδη, ως απάντηση στα χρήματα που έχει βάλει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον Ολυμπιακό.

• Οι αλλαγές στην Τούμπα μαρτυρούν ωστόσο και τις προθέσεις του νέου μεγαλομετόχου για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ. Ουσιαστικά δείχνουν την επιθυμία του να παραμείνει η ομάδα στη φυσική έδρα της, αν και αρχικά είχε στο μυαλό του την κατασκευή γηπέδου σε άλλη περιοχή.

• Τι μεσολάβησε και άλλαξε γνώμη ο Σαββίδης, το γνωρίζουν μόνο ο ίδιος και ο Κατσαρής, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Είναι σαφές, όμως, ότι αν ο επιχειρηματίας επεδίωκε να χτίσει νέο γήπεδο, αποκλείεται να έριχνε τόσα λεφτά για έργα στην Τούμπα, που σιγά σιγά μοιάζει με ευρωπαϊκό γήπεδο.

• Επίσης, με τα χρήματα που ξοδεύει για το λίφτινγκ στα αποδυτήρια και στους υπόλοιπους χώρους του γηπέδου, ο Σαββίδης δείχνει ότι θεωρεί δεδομένη την κατάκτηση της 2ης θέσης, η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και θέλει να ‘ναι απολύτως έτοιμος σε όλους τους τομείς. Η ΟΥΕΦΑ δίνει μεγάλη σημασία στις γηπεδικές εγκαταστάσεις και στον ΠΑΟΚ επιδιώκουν να καλύψουν τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

• Την ώρα που ο Σαββίδης αυξάνει την επένδυσή του στον «Δικέφαλο του Βορρά», ο Γιώργος Δώνης βλέπει τους υποστηρικτές του να μειώνονται. Όχι τόσο εντός Τούμπας, όπου πήρε πόντους μετά την εμφάνιση της ομάδας κόντρα στον Ολυμπιακό, όσο κυρίως σε άλλες πολιτείες.

• Οι ενέργειες του έλληνα τεχνικού σχολιάζονται σε πολλές ομάδες. Παράγοντες και παίκτες μιλούν για «αλαζονική συμπεριφορά που μόνο κακό κάνει στον ίδιο, αλλά και στον ΠΑΟΚ», όπως λένε χαρακτηριστικά.

• Το τρομερό με τον Δώνη είναι ότι ως επαγγελματία του βγάζουν το καπέλο οι περισσότεροι έλληνες παράγοντες. Όλοι, όμως, έχουν κι ένα αρνητικό σχόλιο για τη συμπεριφορά του, διότι φροντίζει και δίνει αφορμές σε καθημερινή βάση.

• Ακόμα και το βίντεο με τον Ζοζέ Μουρίνιο αποδίδουν σε έμπνευση του Δώνη. Θεωρεί η πιάτσα των παραγόντων ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ χαρακτηρίζει τον εαυτό του «έλληνα Μουρίνιο» και θέλησε να περάσει το μήνυμα και στην ποδοσφαιρική αγορά.

• Στο επίκεντρο του ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος επέστρεψε και ο Αχιλλέας Μπέος, με την εμφάνισή του στις αρχαιρεσίες του Ερασιτέχνη Πανιωνίου. Όσοι, όμως, τον είδαν με μισό μάτι, άρχισαν να ψάχνουν εάν η παρουσία του συγκρούεται με τους όρους αποφυλάκισής του.

• Στον Μπέο είχε απαγορευθεί η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο. Στην περίπτωση του Πανιωνίου μιλάμε για ερασιτεχνικό σωματείο, το οποίο όμως είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και συνεπώς ακόμα και μία ψήφος μπορεί να διαμορφώσει αποτέλεσμα, όπως ισχυρίζονται νομικοί που παίζουν τέτοια θέματα στα δάχτυλα.

• Το όνομα του Γιώργου Δώνη άρχισε να συζητιέται εκ νέου στην Παιανία, μετά από τις αντιδράσεις των οπαδών στην προοπτική να πάρουν το χρίσμα του Γιάννη Αλαφούζου ο Γιάννη Αναστασίου ως προπονητής και ο Νίκος Νταμπίζας για τεχνικός διευθυντής. Αλλά για να κατέβει ο Δώνης στον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να συμβούν απίθανα πράγματα στο υπόλοιπο της σεζόν.

• Το καλοκαίρι, πάντως, μπορούν να υπάρξουν πολλές καραμπόλες ανάμεσα στους προπονητές οι οποίοι δουλεύουν αυτήν την περίοδο σε ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Τα καλά ονόματα, άλλωστε, κάνουν γύρα στα γραφεία όλων των προέδρων και ο ένας περιμένει την κίνηση του άλλου για να φτιάξει τα δικά του πλάνα.

• Ακόμα και ο Γιασμίκο Βέλιτς θεωρείται αμφίβολος για τη νέα περίοδο, αν και πήγε πρόσφατα στον Λεβαδειακό με προοπτική διετίας. Η απόδοση των Βοιωτών κόντρα στην ΑΕΚ μείωσε τις μετοχές του Βόσνιου, ο οποίος, εκτός των άλλων, παρέλειψε να φρεσκάρει την ομάδα του, καθώς έκανε μόνο μία αλλαγή.

• Οι πλέον περιζήτητοι προπονητές στα σαλόνια είναι ο Γιάννης Χριστόπουλος, ο Μαρίνος Ουζουνίδης και ο Άγγελος Αναστασιάδης. Παίζει, βέβαια, σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ το όνομα του Σάκη Τσιώλη, αλλά ο Καρδιτσιώτης έχει υψηλότερο κασέ σε σχέση με τους τρεις προαναφερθέντες και δύσκολα μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις του οι «πράσινοι» και οι «κιτρινόμαυροι» με τα τωρινά δεδομένα.

• Ενδεικτικό των αλλαγών που ενδέχεται να γίνουν στους πάγκους αρκετών ομάδων είναι το παράδειγμα του Γιώργου Παράσχου, ο οποίος μνημονεύεται τόσο στο Περιστέρι ως μνηστήρας για τη θέση του Νίκου Αναστόπουλου, όσο και στο Ηράκλειο ως αντικαταστάτης του Γιάννη Πετράκη.

• Οι καραμπόλες, πάντως, θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τις αποφάσεις τις οποίες θα πάρουν οι Τσιώλης, Χριστόπουλος, Αναστασιάδης και βεβαίως από το τι θα συμβεί με τον Δώνη στον ΠΑΟΚ. Πρόκειται για τους τέσσερις προπονητές οι οποίοι κέρδισαν πολλούς πόντους κατά τη διάρκεια της σεζόν.

• Το ίδιο ισχύει και για τον Κωνσταντίνο Παναγόπουλο, ο οποίος λογικά εξασφάλισε την παραμονή του στον πάγκο του Πανιωνίου και την επόμενη σεζόν. Τον θέλουν οι παίκτες, ενώ η έλλειψη απαιτήσεων από την πλευρά του τον κάνει ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή στα μάτια των παραγόντων, μια και το ευρώ θεωρείται είδος πολυτελείας στη Νέα Σμύρνη.

• Οι καραμπόλες των προπονητών στη Σούπερ Λίγκα μπορεί να επηρεάσουν και την εθνική ομάδα. Αν και στην ΕΠΟ οι σκέψεις για αλλαγή του Φερνάντο Σάντος έχουν ορίζοντα το καλοκαίρι του 2014, εκτός και αν τους προλάβει ο πορτογάλος τεχνικός.


Σχολιάστε εδώ