ΟΙ ΔΥΟ ΕΝΕΔΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Υπήρξε πράγματι σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή την εποχή που ήταν πρωθυπουργός. Είχαν ενοχλήσει οι πρωτοβουλίες του και τα ανοίγματά του προς Ρωσία, ανοίγματα που χάλαγαν τις ισορροπίες και έσπερναν ζιζάνια, με κίνδυνο να υπάρξουν μιμητές… Το «όχι» στο φιλότουρκο Σχέδιο Ανάν, ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και το «όχι»» στο Βουκουρέστι για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, δρομολόγησαν την αντίστροφη μέτρηση…

Δεν ζήτησαν χωρίς λόγο και στοιχεία οι ανακριτές της υπόθεσης των τηλεφωνικών υποκλοπών συνομιλιών περίπου 100 προσώπων, μελών της κυβέρνησης Καραμανλή και κορυφαίων κρατικών αξιωματούχων από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να αποφανθεί για τη συνένωση αυτής της δικογραφίας με την υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού. Προφανώς από τις έρευνες προέκυψε ότι οι δυο υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους και ο τελικός στόχος ήταν η εξουδετέρωση με «κάθε τρόπο» του τότε πρωθυπουργού.

Όλα ξεκίνησαν από την αποκάλυψη του περιοδικού «Επίκαιρα» τον Ιούνιο του 2011, σύμφωνα με την οποία τον Φεβρουάριο του 2009 η ΕΥΠ ενημέρωσε την τότε κυβέρνηση ότι έλαβε γνώση από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) πως μια «ομάδα Εργασίας» 19 Ρώσων που έδρασε στην Ελλάδα, εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του πρωθυπουργού «με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».

Αφορμή για την ενεργοποίηση της ρωσικής ομάδας, που οδηγήθηκε στα ίχνη εκείνων που σχεδίαζαν τη δολοφονία του Καραμανλή ήταν η «απόπειρα υποκλοπής τηλεφωνικών συνομιλιών κυρίων Κ. Καραμανλή, Β. Πούτιν και Τζ. Παρβάνοφ».

Πέρα από τα σημαντικά στοιχεία που έχουν προκύψει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και μαρτυρούν δράση εταιρειών που «λειτουργούσαν με μεθόδους εγκληματικής οργάνωσης» το «ΠΑΡΟΝ» αποκαλύπτει σήμερα γεγονότα που επιβεβαιώνουν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες Ασφαλείας αλλά και η ΕΥΠ είχαν στοιχεία για απόπειρα που θα επιχειρείτο κατά του τότε πρωθυπουργού και άλλαξαν όλα τα σχέδια των κινήσεων του Καραμανλή ενώ πάρθηκαν ύψιστα μέτρα προστασίας του.

Κάθε μέρα άλλαζε διαδρομή και ώρα από Ραφήνα προς Αθήνα, δεν υπήρχε σταθερή διαδρομή, άλλοτε περνούσε μέσα από το Αεροδρόμιο, άλλοτε από τον Διόνυσο, άλλοτε από Λούτσα, κινείτο δε με μεγάλη ταχύτητα προς τον τελικό προορισμό με ανοικτούς τους δρόμους και χωρίς να σταματάει. Η μετακίνηση για κάποιες εβδομάδες ήταν πάρα πολύ δύσκολη.

Επίσης πέραν των συνηθισμένων συνοδευτικών και των αστυνομικών της προσωπικής φρουράς του, υπήρξε αυτοκίνητο που επέβαινε ειδική ομάδα με βαρύ οπλισμό που συνόδευε τον πρωθυπουργό όπου πήγαινε.

Στο σπίτι του στη Ραφήνα διαμορφώθηκε γραφείο και εκεί γίνονταν οι συσκέψεις με υπουργούς, κυβερνητικά στελέχη, προέδρους Οργανισμών κ.ά. Πέραν της εξωτερικής φρουράς, υπήρχαν ΕΚΑΜίτες τοποθετημένοι σε διάφορα σημεία, οι οποίοι δεν φαίνονταν.

Τα δυο παιδιά του για κάποιο διάστημα δεν έμεναν στη Ραφήνα, κοιμόντουσαν αλλού σε φιλικά σπίτια, απʼ όπου πήγαιναν μετά στο σχολείο.

Στον πόλεμο νεύρων εναντίον του ήταν και οι έξυπνα διοχετευμένες διαρροές ότι η γυναίκα του η Νατάσσα έχει καρκίνο και μάλιστα βαριάς μορφής. Τώρα, πέντε χρόνια από τότε, είναι μια χαρά, απόδειξη των στημένων φημολογιών και του ότι όλα ήταν ψέματα.

Η ενέδρα στην Αλεξάνδρας

Η βόμβα που εξερράγη με τηλεχειριστήριο έξω από το κτίριο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) που βρίσκεται στη γωνία Κονιάρη και Αλεξάνδρας, στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, τον Μάρτιο του 2009 είχε… προορισμό τον Καραμανλή, ο οποίος συχνά περνούσε από εκεί. Όμως εκείνη την ημέρα ο επικεφαλής της προσωπικής φρουράς του τότε πρωθυπουργού άλλαξε τη διαδρομή. Όπως τονίζουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και στελέχη της ΕΥΠ, δεν βάζεις βόμβα μέρα μεσημέρι αν δεν έχεις σχεδιάσει να κτυπήσεις κάποιον που περνάει από εκεί. Γιʼ αυτό και χρησιμοποιείς τηλεχειριστήριο, για να πατήσεις το κουμπί μόλις δεις ότι πλησιάζει ο στόχος.

Ενέδρα και στη Νέα Μάκρη

Ενέδρα είχαν στήσει στον Καραμανλή στην περιοχή της Νέας Μάκρης, στο ύψος της Μονής του Όσιου Εφραίμ προς τον δρόμο για τον Διόνυσο. Ήταν μεταξύ 20 και 25 Απρίλη του 2008. Σύμφωνα με έγγραφο της ΕΥΠ, οι ομάδες των πρακτόρων της ρωσικής υπηρεσίας FSB ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους άνδρες που παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του πρωθυπουργού.

Στο όχημα που εγκατέλειψε αυτή η ομάδα και στη συνέχεια ερευνήθηκε από τους ρώσους πράκτορες, σύμφωνα πάντα με έγγραφο της ΕΥΠ, βρέθηκαν στοιχεία που αφορούν στην καταγραφή της διαδρομής που ακολουθούσε στη μετακίνησή του ο πρώην πρωθυπουργός, χάρτες, κιάλια νυχτερινής παρατήρησης, εκρηκτική ύλη C-4, όπλα TOKAREV και KALASNIKOF, υλικά καμουφλάζ, υλικά μακιγιάζ, συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛΑΣ και άλλο υλικό.

Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν για εξέταση στα Κεντρικά της Μόσχας και με βάση τις αναλύσεις που έγιναν, οι ρωσικές υπηρεσίες ενημέρωσαν ότι υπήρχε «οργανωμένο σχέδιο παρακολούθησης του Στόχου (Κ. Καραμανλής) το οποίο οργανώθηκε από Δυτικές Υπηρεσίες με τη συμμετοχή και της ομόλογης Υπηρεσίας του Ισραήλ. Το εν λόγω σχέδιο υλοποιήθηκε κυρίως από Έλληνες. Ο αντικειμενικός σκοπός του ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Στόχου, με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».

Αποκαλυπτικά για τις προθέσεις της αμερικανικής πλευράς είναι τα Week leeks που αναφέρονται σε συναντήσεις του πρέσβη και των υψηλόβαθμων στελεχών της πρεσβείας με κυβερνητικά στελέχη της κρίσιμης εκείνης εποχής αλλά και με παράγοντες της αντιπολίτευσης. Από την πρώτη ματιά διαπιστώνεις τα… φιλικά αισθήματα που έτρεφαν για τον τότε πρωθυπουργό.

Υπήρχαν και άλλα δείγματα των… καλών προαιρέσεων που είχαν για την τότε κυβέρνηση. Κύκλοι που κινούνται σε αυτούς τους χώρους επισημαίνουν:

= τον ρόλο του προξένου της Αμερικής στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος μάλιστα την εποχή του ορυμαγδού για το Βατοπέδι πήγε στην ομώνυμη Μονή και έλεγε ότι θα ξεσπάσει σκάνδαλο. Ο εν λογω πρόξενος ήταν ο μαιτρ των νέων συνόρων και χάραξης νέων κρατών στα Βαλκάνια

= τους πανηγυρισμούς του τότε αμερικανού πρέσβη κ. Σπέκχαρντ για τη νίκη του Παπανδρέου στις εκλογές

= ότι η Ελλάδα ήταν η μόνη από όλες τις χώρες που εξαιρέθηκε από το πρόγραμμα βίζας

= την πτώση του ελικοπτέρου Σινούκ με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και το γεγονός ότι όταν στάλθηκε στην Αμερική το μαύρο κουτί είπαν ότι μόλις το άνοιξαν… καταστράφηκαν τα όσα είχαν καταγραφεί και θα αποκάλυπταν τα πραγματικά αίτια της πτώσης και τότε «κάποιοι» θα εκτίθονταν… και τέλος

= τα γεγονότα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Τρεις θαρραλέοι δικαστές

Η ιστορία αυτή ίσως να είχε μπει στο αρχείο ή να μην είχε ασχοληθεί η Δικαιοσύνη με τα αποκαλυπτικό δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα» που εκδίδει ο Ηλίας Λιβάνης αν ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Κολιοκώστας δεν έδινε παραγγελία στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Νίκο Ορνεράκη, ο οποίος έκανε πολύ καλή δουλειά. Η έρευνα ολοκληρώθηκε στις 14 Μαρτίου 2012 και πρότεινε την άσκηση ποινικών διώξεων κατά παντός υπευθύνου, υιοθετώντας τα περί σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε ήταν κατά άγνωστων δραστών και αφορούσε τα αδικήματα προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος και της αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα.

Επίσης και ο ειδικός ανακριτής κ. Δ. Φούκας που ερεύνησε την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών κατέληξε στη διαπίστωση ότι οι υποκλοπές της περιόδου 2004 – 2005 κυβερνητικών στελεχών συνεχίστηκαν μέχρι το 2007, λογω της ενεργειακής πολιτικής του Καραμανλή.

Η εξέλιξη που σημειώθηκε με το αίτημα των ανακριτών για τη συνένωση των δυο δικογραφιών, αιφνιδίασε και ενόχλησε τους γνωστούς πρόθυμους που πάντα ομνύουν πίστη στους Αμερικανούς… φίλους μας και βγήκαν… ανώνυμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ να πουν ότι αμφισβητούν την απόπειρα κατά Καραμανλή. Θα μπορούσε να τους πιστέψει κανείς αν επώνυμα κατέθεταν τις ενστάσεις τους.

****

Η υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του Καραμανλή αποκαλύφθηκε αρχικά από το περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ». Εκεί όμως αναφέρθηκε η… πρώτη πράξη της συγκλονιστικής αυτής ιστορίας. Τη συνέχεια τη φέρνει σήμερα στο φώς το «Π» με λεπρομέρειες που για πρώτη φορά έρχονται στο φως.


Σχολιάστε εδώ