Ακλόνητο το «ναι σε όλα»!

Η μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση, που παριστάνει ότι εκπροσωπεί τη χώρα μας, παραπαίει κατατρομοκρατημένη. Γνωρίζει άριστα τη μονεταριστική πολιτική ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, την οποία της έχουν επιβάλει οι ασύδοτοι αυθέντες της, Γερμανοί και «τροϊκανοί», όπως γνωρίζει και το ασίγαστο μένος εναντίον τής εκ μέρους της μεγάλης πλειονότητας των εξαθλιωμένων και περαιτέρω εξαθλιωνόμενων οικονομικά ελλήνων πολιτών.

Γνωρίζει επιπλέον το βροντερό ΟΧΙ της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου στη Λευκωσία –ένα ΟΧΙ που υφίσταται, παρά την κυπριακή αναδίπλωση λόγω του γερμανικού εκβιασμού– και αισχύνεται, κρυφίως εννοείται, για τη ΣΥΓΚΡΙΣΗ της δικής της στάσης («ναι σε όλα») σε σχέση με τη στάση της Λευκωσίας. Μια ΣΥΓΚΡΙΣΗ πασίδηλη στην Ελλάδα και διεθνώς.

Συγκυβέρνηση, Στουρνάρας και Προβόπουλος λανσάρουν εκ νέου ΜΙΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, την οποία κανένας δεν πιστεύει. Την υιοθετούν, βέβαια, τα εξωνημένα ΜΜΕ που προβάλλουν επίσης ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ δημοσκοπήσεις. Τα Μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι ΔΕΝ είναι βιώσιμοι –το επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά– και, ως εκ τούτου, θα επέλθει ταχύτατα, πλην της οικονομικής, ωσαύτως και η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΣΑΘΡΩΣΗ. Όσοι διατυμπάνιζαν και εξακολουθούν να διατυμπανίζουν τον… μονόδρομο, θα ενταφιαστούν κάτω από τα ερείπιά του.

Το βράδυ της Τετάρτης συνήλθαν σε σύσκεψη για… νιοστή φορά οι τρεις αρχηγοί της συγκυβέρνησης και κατόρθωσαν –εύγε τους!– να καταργήσουμε ΩΣ ΛΕΞΗ το χαράτσι, διατηρώντας το στην ουσία! (Στους μεταγλωττισμούς αυτού του είδους είναι αχτύπητοι.) Μεταγλωττίστηκε έτσι το «χαράτσι» (που θα υφίσταται ως «χαράτσι» στη συνείδηση των χειμαζόμενων Ελλήνων) σε «ενιαίο φόρο ακινήτων» και θα παραμείνει μάλιστα για φέτος ΚΑΙ ο «φόρος ακίνητης περιουσίας» (ΦΑΠ). Θα υπάρξει, δηλαδή, διευρυνόμενη φορολογική βάση! Περιττεύει να υπογραμμίσω το αναμενόμενο: Εισπρακτικός μηχανισμός θα εξακολουθήσει να είναι η ΔΕΗ, εκτός εάν η «τρόικα» τον απεμπολήσει μετά το τέλος του 2013, πράγμα… πιθανότατο!

Η τρισάθλια αυτή συγκυβέρνηση –με πρώτο και καλύτερο τον Σαμαρά (που διασαλπίζει την ανάπτυξη ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ), με δεύτερο τον Βενιζέλο (που μπαρουφολογεί κομπάζοντας, αρνούμενος ΤΙΣ ΟΛΟΦΑΝΕΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ) και με τρίτο τον Κουβέλη (που ξεκίνησε, καπηλευόμενος την Αριστερά, από «την Αριστερά της ευθύνης» και κατέληξε «ΣΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ», καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ)– είναι συγκυβέρνηση ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΩΝ ΨΕΥΔΟΛΟΓΩΝ.

Προηγήθηκαν όμως οι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ κυβερνήσεις του Γιωργάκη και του… αδαούς Παπαδήμου. Οι κύριοι αυτοί δεν είχαν αντιληφθεί τι είχε κάνει πριν από δυόμισι χρόνια η… τιμιότατη Deutsche Bank; Ότι ξεπούλαγε ελληνικά ομόλογα μισοτιμής, πληρώνοντας μάλιστα στην αρχή και μίζες σε αρκετούς αγοραστές; Οι αποκαλύψεις των «Financial Times» και του τρέχοντος 181ου τεύχους του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» την Πέμπτη ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΣΟΚ. Το Olympia.gr έχει αναρτήσει, μεταξύ άλλων, και τα εξής: «Μόλις λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι η Deutsche Bank έδινε μίζες υπό μορφήν bonus σε όσους τη βοηθούσαν να “ξεφορτώσει” ελληνικά ομόλογα που είχε στην κατοχή της, έρχονται οι “Financial Times” να αποκαλύψουν ένα σκάνδαλο μεγατόνων που θα πρέπει να προκαλέσει την παρέμβαση των αρχών σε Ελλάδα και Κύπρο. Όπως έχουμε αποκαλύψει στο παρελθόν, η “πρωτοβουλία” αγοράς ελληνικών ομολόγων, ενώ όλοι γνώριζαν για το επερχόμενο “κούρεμα” δημιούργησε μια τεράστια “μαύρη τρύπα” σε ασφαλιστικά ταμεία, ΝΠΔΔ και άλλους δημόσιους οργανισμούς. “Τρύπα” 12 δισ. δολαρίων που απλά βοήθησε τους Γερμανούς να καλύψουν τη δική τους εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου και του ελληνικού λαού, ο οποίος είδε τις ασφαλιστικές εισφορές του να καταλήγουν σε χέρια κερδοσκόπων».

Το προηγούμενο άρθρο μου είχε τίτλο: «Γερμανία, η πιο μισητή χώρα στην οικουμένη». Μετά τα εμπεριστατωμένα και αναλυτικότατα δημοσιεύματα των «ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ» οφείλω να αναδιατυπώσω αναδρομικά τον τίτλο του ως εξής: «Γερμανία, η πιο μισητή και πιο διεφθαρμένη χώρα στην οικουμένη».

Ιδού τι γράφει ο Σωτήρης Σιδέρης με τίτλο «Οργιάζει η διαφθορά εντός και εκτός Κοινοβουλίου» και υπότιτλο «Αρνούνται να κυρώσουν τη Σύμβαση του ΟΗΕ κατά της Διαφθοράς»: «Η Σύμβαση του ΟΗΕ κατά της Διαφθοράς προβλέπει αυστηρούς ελέγχους σε σύνολο δράσεων, από το πολιτικό χρήμα μέχρι τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Πέρσι το καλοκαίρι προκλήθηκε ένταση στο γερμανικό Κοινοβούλιο, όταν το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ αρνήθηκε να εγκρίνει τη Σύμβαση του ΟΗΕ κατά της Διαφθοράς, παρά την πίεση που ασκήθηκε». Αρχιαπατεώνας, επομένως, η Μέρκελ με ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ορατότατο.

Ερώτημα: Θα αγνοήσει, άραγε, αυτές τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις ο επιστήθιος φίλος της εν λόγω κυρίας, Αντώνης Σαμαράς; Ή μήπως θα τις δικαιολογήσει, ερμηνεύοντάς τες κατά το δοκούν; Ίδωμεν!

ΥΓ.: Μαντεύοντας, θαρρείς, τους τραμπουκισμούς του Κασιδιάρη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, απαντώντας στους χρυσαυγίτικους κομπασμούς περί «εθνικής παιδείας» με αφορμή το σύνθημα «τιμή και δόξα στους ταγματασφαλίτες», διάβασε στην Ολομέλεια της Βουλής τον όρκο των ταγματασφαλιτών, με τον οποίο διακήρυτταν την απόλυτη υπακοή τους «εις τας διαταγάς του ανωτάτου Αρχηγού του Γερμανικού Στρατού, Αδόλφου Χίτλερ». Έκανε μάλιστα αντιπαραβολή με τον όρκο του ΕΛΑΣ, στον οποίο αναφέρεται: «Ορκίζομαι ότι θα αγωνιστώ ως την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για την πλήρη ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της πατρίδας. Για την περιφρούρηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και την αποκατάσταση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του». Μπράβο σου, Θανάση! Λόγω ηλικίας τους έζησα κι εγώ τους ταγματασφαλίτες ως νεαρός ΕΠΟΝίτης. Σημειώνω –ω του αίσχους!– ότι καμία εφημερίδα, πλην του «Ριζοσπάστη» και της «Αυγής», δεν έκανε μνεία της εκπληκτικής και χρησιμότατης αγόρευσης.


Σχολιάστε εδώ