ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ μέτρα, προκειμένου να μην περικοπούν οι αποδοχές των ενστόλων, προτείνουν στον πρωθυπουργό βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα, θα ζητήσουν η κυβέρνηση να προχωρήσει σε απολύσεις από το Δημόσιο, όπως απαιτεί η «τρόικα», έτσι ώστε να εξοικονομηθούν τα αναγκαία ποσά και να μη χρειαστεί να κοπούν οι μισθοί στην Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν πρόκειται για οργανωμένη κίνηση των εν λόγω βουλευτών, απλώς τυχαίνει να συμπίπτουν οι απόψεις τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη πρόταση διατύπωσε ο Μ. Βαρβιτσιώτης στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι βουλευτές με τρεις υπουργούς το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Για την ακρίβεια, τάχθηκε υπέρ των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων στους οργανισμούς που καταργούνται και συγχωνεύονται και ζήτησε να μη θιγούν οι αποδοχές των ενστόλων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΙ ότι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στα πρόθυρα της… απόγνωσης τηλεφωνούν στον Κ. Καραμανλή και του ζητούν να κάνει κάτι προκειμένου να μην είναι τόσο επώδυνα τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση. Του λένε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι ανάστατη και ότι τα μηνύματα που παίρνουν από τους ψηφοφόρους τους είναι κάτι περισσότερο από ανησυχητικά. Τι απαντάει ο πρώην πρωθυπουργός; Ότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα τα μέτρα είναι αναπόφευκτα, καθώς «η κυβέρνηση αποφασίζει με το μαχαίρι στον λαιμό». Αφήνει ωστόσο να εννοηθεί ότι, αν είχαν γίνει διαφορετικοί χειρισμοί τους προηγούμενους μήνες, η πίεση δεν θα ήταν τόσο μεγάλη…

ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ, ορισμένοι στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν ψευδαισθήσεις για τις εντάσεις που πυροδοτούν τα μέτρα των 11,5 δισ. στο εσωτερικό της παράταξης. Την περασμένη Τετάρτη κλήθηκαν στη Λ. Συγγρού οι υπουργοί Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, Εργασίας Γ. Βρούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας προκειμένου να εξηγήσουν στους βουλευτές ποια μέτρα συζητούνται και κυρίως γιατί είναι ανάγκη να υλοποιηθούν. Στην αρχή της εκδήλωσης μίλησε για λίγο ο γραμματέας Μ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους βουλευτές φέρεται να έκλεισε την ομιλία του με τις εξής χαρακτηριστικές φράσεις: «Και τώρα παραδίδω τους υπουργούς στα νύχια σας»! Πάντως, το κλίμα μέσα ήταν σαφώς καλύτερο σε σχέση με όσα συνέβησαν με τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στα σκαλοπάτια των κεντρικών γραφείων του κόμματος.


Σχολιάστε εδώ