TWITT…άροντας

Πώς; Τη μία ζητώντας συνέδριο και εκλογή νέας ηγεσίας και την άλλη καρφώνοντας ότι δεν τον υπολογίζουν και τον αγνοούν από τότε που εγκατέλειψε τη Βουλή. «Πρέπει να κάνουμε τακτικό συνέδριο στο ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές. Να ληφθούν υπόψη όλες οι νέες δυνάμεις», έγραψε. Αμέσως έσπευσε ο προσκείμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρης Λιντζέρης, να του υπενθυμίσει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ηγεσία εκλεγμένη μόλις πριν από 60 μέρες και αν δεν του αρέσει, αυτό είναι ένα άλλο θέμα… Τόνιζε μάλιστα καυστικά ότι ο ρόλος του Πάγκαλου θα έπρεπε να είναι συσπειρωτικός εν όψει εκλογών…

Ο Θόδωρος Πάγκαλος αισθάνθηκε την ανάγκη να δημοσιοποιήσει μέσω του twitter την απογοήτευση και τη μοναξιά του: «Το κόμμα μου με αγνόησε τελείως από τη στιγμή που εγκατέλειψα τη Βουλή», έγραψε.

Πρώτος και καλύτερος απάντησε ο Στέφανος Μάνος: «Αγνόησέ το και συ!». Άλλοι έγραψαν: «Και ο λαός θα έπρεπε να σας αγνοήσει εντελώς», «Άρχισες την κλάψα πρωί πρωί, βλέπω…», «Κάνεις ανήσυχο ύπνο, συνέχισε…», «Έχει χακαριστεί ή θέλει να κάνει τη Σαπφώ Νοταρά του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ;», «Άσε μας, κουκλίτσε μου…», ενώ την ανάγκη να επικοινωνήσει αισθάνθηκε και η Άντζυ Σαμίου: «Βρήκατε νέο τρόπο να μας σπάτε τα νεύρα, ε; Αυτό σας ανατροφοδοτεί… Οι δυσπεψίες και ο εκνευρισμός που προκαλείτε…»

Τα μηνύματα Πάγκαλου δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους followers. Και όταν ο πρώην αντιπρόεδρος προκαλεί για «πολιτική ανατροφοδότηση», άλλος απαντά ότι «η πολλή ανατροφοδότηση παχαίνει» και άλλος αναρωτιέται: «Είσαι χαζός;». Ιδού λοιπόν πώς τον ανατροφοδοτούν:

Θ.Π.: «Τα Μνημόνια οδήγησαν στη χρηματοδότηση και τη διαγραφή του χρέους».

Σχόλια: ……………………………………

«Η ερώτηση είναι τι οδήγησε στο Μνημόνιο»

«Με τι κόστος, κ. Πάγκαλε; Γιατί εγώ έχω να φάω κρέας πάνω από μήνα, φίλοι μου μένουν στον δρόμο».

«Δεν έχεις ίχνος ντροπής, ε; Ο κόσμος αυτοκτονεί από χρέη…».

«Και ο Χίτλερ έψηνε μάφινς στο Άουσβιτς»…

Θ. Πάγκαλος (νέο tweet): «Πρέπει να προσαρμόσουμε τις δομές και την κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ στον 21ο αιώνα και να εκλέξουμε και την ανάλογη ηγεσία».

Σχόλια: …………………………………….

«Θέτετε θέμα ηγεσίας;».

«Τη Θεοδώρα Τζάκρη.».

«Εικοσάρη;».

Πρέπει να κάνουμε τακτικό συνέδριο στο ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές. Να ληφθούν υπόψη όλες οι νέες δυνάμεις.

Θ.Π. (νέο tweet): «Eίναι ψέμα ότι χρωστάμε στους ξένους. Στον εαυτό μας χρωστάμε».

Σχόλια: ……………………………………..

«Κι από τον εαυτό σου τα έφαγες; Έλεος!»

«Εσένα χρωστάμε πολλές, αλλά πού θα πάει… Θα τις εισπράξεις, νόου γουόρις!»

Θ.Π. (νέο tweet): «Το Μνημόνιο θα εφαρμοστεί ως έχει με 2 εξαιρέσεις: επιμήκυνση εφαρμογής και ενισχύσεις για ανάπτηξη στην Ελλάδα».

Σχόλια:

«ΑνάπτΥξη»

«Ανάπτυξη με υ, ρε γίδι! Που σε πληρώνουν κιόλας για να τουιτάρεις!»

Θ. Π. (νέο tweet): «Όλα τα κόμματα -και το ΠΑΣΟΚ- δεν λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό».

Σχόλια: …………………………………..

«Εσείς γιατί δεν… εκτίθεστε στις εκλογές για να μας… ΞΑΝΑπειτε;», ενώ ακολουθούν πολλά άλλα που δεν… γράφονται!

Προφανώς και άνοιξε στους χρήστες το στόμα από τότε που μπέρδεψε το πρώτο συνθετικό του ονόματος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ γράφοντας «τσο…», προκειμένου να τον χαρακτηρίσει. Σημαντική ήταν και η συμβολή των twitters στον προβληματισμό του Βαγγέλη Βενιζέλου, που θεωρεί ότι «το σημαντικότερο είναι να επαναπροσδιορίσουμε τη διεθνή επωνυμία της χώρας μας».

Από ιδέες άλλο τίποτα, όλο και κάτι είχαν να του προτείνουν: Βενιζελλάδα, Ανεργιστάν, Ψωμολυσαστάιν, Οχιλαδιστάν, Βόρεια Πασοκορέα. Το πριγκιπάτο του Τζήμερου, Άθλια ΒαγγελοΓιώργοΑντωνοΚώσταινα, Κάτω Μόναχο, Σουρεά Ελλάδα, Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Ελλάδος, Λαϊκή Δημοκρατία του Τραπεζιστάν, Formet Republic of Greece (FROG)! Από το twitter πληροφορούμαστε επίσης ότι έξωση από την Ιπποκράτους ετοιμάζει ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, στον οποίο το ΠΑΣΟΚ χρωστάει 8 μήνες νοίκια(!).

• … Ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις στο twitter έκανε και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αποτέλεσμα να εισπράξει ανάλογες απαντήσεις:

Έγραψε: «Θετικός ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ στη διακυβέρνηση της χώρας, καθώς είναι το πιο φιλοευρωπαϊκό κόμμα στην Ελλάδα». Και του απάντησαν: «Χρειαζόμαστε κάτι σε φιλελληνικό.

Το φιλοευρωπαϊκό ίσως δεν μας ταιριάζει πλέον». Αλλού: «Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον κορμό της δημοκρατικής παράταξης». Και οι followers: «Το ΠΑΣΟΚ μπορεί… ΕΣΥ ΟΧΙ…».

Σε άλλο tweet διαπιστώνει και αναρωτιέται: «Διαπραγματευτήκαμε σκληρά. Πετύχαμε πολλά. Δανειζόμαστε με το μικρότερο επιτόκιο στην Ευρώπη.

Θα τα τινάξουμε όλα στον αέρα;». Και του απαντούν: «Βέβαια, αφού δεν πρόκειται να βγείτε…», «Εσείς όχι… Εμείς θα σας τινάξουμε…» «Για τις λίστες της ΜΙΖΑΣ, του Χριστοφοράκου και της Μέρκελ, τσιμουδιά;».

• Από την άλλη πλευρά, δεν είναι μόνο ότι η Ντόρα και ο Μάνος δεν τα βρήκαν προεκλογικά. Ανταλλάσσουν και τις καλές τους τις κουβέντες μέσα από το twitter:

Στ. Μάνος: «Υψηλή πολιτική ΝΔ-Μπακογιάννη στα Χανιά. Απειλούν τον υποψήφιό μας Γρηγόρη Αρχοντάκη, διότι στεναχωριούνται οι Μαρκογιαννάκης- Βολουδάκης».

Ντ. Μπακογιάννη: «Στη ζωή μου έχω απειληθεί, αλλά δεν έχω απειλήσει ποτέ κανέναν.

Ας ψάξετε αλλού να λύσετε τα προβλήματά σας».

• Στη Νέα Δημοκρατία λένε ότι αποδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα social media…

Κάνουν συσκέψεις και αποφασίζουν για τον συντονισμό τους, τοποθετούν υπεύθυνους για την επόπτευσή τους με στόχο τη δημιουργία θετικού κλίματος ώστε να μη χάνονται ψήφοι.

Αν βέβαια τη δουλειά την εννοούν όπως ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, Γιώργος Μουρούτης, βάλ ʼτα να τα αρμέξουμε:

Δείτε πόσο εμπρηστικά tweetάρει το παλικάρι: «Κορόιδα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπουλήσει άμεσα ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ. Κορόιδο Φωτόπουλε, που προσχώρησες στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Μάνος μπροστά τους είναι κομμουνιστής»!


Σχολιάστε εδώ