Στιγμιότυπα

o Ο Χρήστος Δήμας, εκ των νεότερων μελών του Κοινοβουλίου, ανέλαβε να οδηγήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου στην Ολομέλεια για τον αγιασμό και την ορκωμοσία των βουλευτών. Δυσκολεύτηκε λίγο, καθώς δεν ήξερε πού ήταν η είσοδος…

o Η Φώφη Γεννηματά και η Εύη Χριστοφιλοπούλου ήρθαν πρώτες και κάθισαν στα μπροστινά έδρανα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας μια θέση για τον πρόεδρο Βαγγέλη Βενιζέλο. Με την άφιξη του Απ. Κακλαμάνη έφυγε η κ. Χριστοφιλοπούλου και, μόλις πλησίασε ο Γιώργος Παπανδρέου, μετακινήθηκε και η Φώφη στα πίσω έδρανα.

o Στην πρώτη τριάδα των εδράνων της ΝΔ, δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, κάθισαν ο Κώστας Τασούλας και ο Ανδρέας Λυκουρέντζος. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε δίπλα του τον Μανώλη Γλέζο και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα τον Σπύρο Χαλβατζή.

o Στα ορεινά της Βουλής, ο Κώστας Καραμανλής μαυρισμένος και με κομπολόι στο χέρι τα έλεγε με τον Αργύρη Ντινόπουλο.

o Ο αγιασμός προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την ευκαιρία στον Γιώργο Παπανδρέου να αρχίσει τα πειράγματα στον Αλέξη Τσίπρα.

o Το «Χριστός Ανέστη» έψαλλαν η Λ. Κανέλλη, ο Π. Κουρουμπλής και η σύζυγος του Ν. Μιχαλολιάκου.

o Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι… συλλεκτικά κομμάτια, έλεγε στους διαδρόμους ο Κώστας Σκανδαλίδης. Αν μη τι άλλο, έχουν το γνώθι σαυτόν…

o Από τους παρευρισκόμενους υπηρεσιακούς υπουργούς ο Ν. Μιχαλολιάκος χαιρέτισε μόνο τον υπουργό Άμυνας Φρ. Φραγκούλη, ενώ από τους βουλευτές της ΝΔ μόνο ο Γ. Γιακουμάτος έπιασε κουβέντα με τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής.

o Υπέρ του ανοίγματος της παράταξης τάχθηκε ο Π. Ψωμιάδης, που έψαχνε το γραφείο του προέδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά στη Βουλή.

o Πρώτος από όλους, στις 9.30 το πρωί, προσήλθε στη Βουλή ο Μανώλης Γλέζος.

o Με τον μικρό του γιο στο καροτσάκι ήρθε στη Βουλή για να ορκιστεί νεοεισερχόμενος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ…


Σχολιάστε εδώ