Η προφητεία ενός ναζί που σήμερα, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται…

Μόλις έχει λήξει ο πόλεμος και ένας ελβετός δημοσιογράφος παίρνει συνέντευξη από έναν ανώτατο αξιωματούχο της καγκελαρίας, ρωτώντας τον χαρακτηριστικά: ”Και τώρα τι σκοπεύετε να κάνετε; Νικηθήκατε. Ο κόσμος σας μισεί. Δεν πρόκειται να ξεχάσει αυτά που κάνατε. Πώς θα ορθοποδήσετε ξανά ως έθνος;”.

Και ο Γερμανός του απαντά με ψύχραιμη ειρωνεία, με λόγια που όταν τα διαβάσαμε ξανακοιτάξαμε πολλές φορές την ημερομηνία, του κιντρινισμένου τόμου που διαβάζαμε, μήπως και λαθεύαμε, μήπως και το φύλλο ήταν σημερινό… Όμως η ημερομηνία δεν άφηνε περιθώρια. Ήταν όντως 50 χρόνια πριν!

”Οι λαοί” απάντησε ο γερμανός ναζί ”ξεχνούν γρήγορα. Αυτή είναι εξάλλου και η διαφορά τους από ένα έθνος που θυμάται, όπως η ανώτερη φυλή των Γερμανών(!). Τα χρήματα που θα δοθούν για την ανοικοδόμηση της Γερμανίας θα είναι πολλά, θα έρθουν να δουλέψουν για μας και αυτοί που μέχρι τώρα πολέμησαν εναντίον μας(!). Είμαστε μια φυλή εργατική, που θα ξαναδημιουργήσει την ισχυρή, ενωμένη Γερμανία(!). Θα δείτε ότι θα γίνουμε η ισχυρότερη οικονομικά χώρα(!). Και τότε ο Γκέμπελς θα μπορέσει να σηκωθεί από τον τάφο του και να αναφωνήσει: ”Και όμως νικήσαμε”! No comment…».

Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύτηκε πριν από 17 χρόνια, συγκεκριμένα την Τρίτη 9 Μαΐου 1995 στην «Ελευθεροτυπία» και φέρει την υπογραφή ΜΑΡ. ΠΟΛ. Και δεν είναι απλώς προφητεία, αλλά αποδεικνύεται ότι ο γερμανός ναζί ήξερε τι έλεγε… Τα χρήματα που δόθηκαν αφειδώς στη Γερμανία την έκαναν πανίσχυρη και τώρα κουνάει το δάχτυλο σε όλους, σ’ αυτούς που κατέστρεψε το 1940, και σήμερα για τρίτη φορά σπέρνει την καταστροφή. Με άλλης μορφής πόλεμο. Έχοντας τη δεινή εμπειρία των δύο παγκοσμίων πολέμων που προκάλεσε, γνωρίζει ότι το χρήμα, ο οικονομικός πόλεμος είναι ισχυρότερος από τα όπλα, τον στρατό και τα στούκας.

Δεν φταίει όμως η Γερμανία… Φταίνε όλοι εκείνοι που της έδωσαν το χέρι να σηκωθεί από τα ερείπια. Αμετανόητη πάει για νέο ολοκαύτωμα, στήνει Άουσβιτς και Νταχάου σε κάθε χώρα…


Σχολιάστε εδώ