Η κοινωνία τούς έχει ξεπεράσει…

Η παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια ή, για να είμαι ακριβής, από τη στιγμή που έφυγαν από την πολιτική σκηνή του τόπου ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Χαρίλαος Φλωράκης, ο Λεωνίδας Κύρκος και ο εν ζωή Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Δέκα μέρες ήταν αρκετές για να φανεί η γύμνια των πολιτικών του τόπου μας, να ξεφτιλιστούν ως ηγέτες και να ταπεινώσουν τη χώρα μας γιατί δεν μπορούσαν να τα βρουν.
Η συναίνεση που επετεύχθη με «χίλια ζόρια» έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα, για να μη φτάσουμε εδώ που φτάσαμε, γιατί για το σημερινό κατάντημα της χώρας μας οι ευθύνες των δύο κομμάτων εξουσίας είναι ακέραιες και για τα δύο, διότι τα λάθη είναι και των δύο.
Μετά λύπης μου το λέω, κύριοι των κομμάτων εξουσίας, ποτέ σας δεν σκεφτήκατε τη χώρα, ποτέ δεν σκεφτήκατε αν πεινάει ο λαός, ποτέ δεν σκεφτήκατε τα χαράτσια και τις έκτακτες εισφορές, παρά μόνο τις πελατειακές σας σχέσεις, τις παρεούλες σας, το πολιτικό σας κόστος. Μ’ αυτά και μ’ αυτά φτάσατε τη χώρα και τον λαό σ’ αυτό το κατάντημα, και είναι κρίμα.
Δεν ταπεινώθηκε η εθνική μου περηφάνια από τους Ευρωπαίους, εσείς μου την ταπεινώσατε με τις ενέργειές σας και τα έργα σας και τους φέρατε αφέντες στον τόπο μου.
Δικαίως ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος ξεσπάθωσε με πίκρα για το σημερινό κατάντημα. Κύριε Παπανδρέου και κύριε Σαμαρά, ήταν βαριές οι κουβέντες του τέως Προέδρου εναντίον σας, είχε όμως δίκιο, το παρατραβήξατε. Σκεφτείτε τις κουβέντες ενός παλιού, έντιμου πολιτικού. Με την ευκαιρία, να πω δυο λόγια για το ΚΚΕ και τον κ. Τσίπρα. Μην απαξιώνετε, κυρία Παπαρήγα, τους θεσμούς. Το κόμμα σας το έχει πληρώσει αυτό κατά το παρελθόν με την αποχή του από κρίσιμα γεγονότα. Δεν ήταν κακό να παραβρεθείτε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, να εκφράσετε τις απόψεις σας και τη διαφωνία σας και να αποχωρήσετε και να μη συγκυβερνήσετε. Κύριε Τσίπρα, είστε φέρελπις πολιτικός, με καλή παρουσία στο Κοινοβούλιο, μην παρασύρεστε σε λάθη από διάφορους παλαιοκομματικούς.
Θα ήθελα να πω σ’ όσους συγκυβερνούν να σταματήσουν οι αρχηγοί τους τους λαϊκισμούς του τύπου: «Όχι, δεν συγκυβερνώ, στηρίζω μόνο», άλλοι να το φέρουν βαρέως που συγκυβερνούν με τον ΛΑΟΣ και άλλοι που συγκυβερνούν με το ΠΑΣΟΚ. Εδώ η Ελλάδα χάνεται και αυτοί επαναφέρουν παλιές διαχωριστικές γραμμές, επαναφέρουν τα πράσινα και μπλε καφενεία.
Κύριοι, το έχετε καταλάβει ότι η κοινωνία σάς έχει ξεπεράσει, και αυτό το δείχνουν τα γκάλοπ. Μη βάζετε «πεπονόφλουδες» στον νέο πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του. Ευχηθείτε του καλή επιτυχία και αφήστε τους «λαϊκισμούς», γιατί θα το πληρώσετε ακριβά στις προσεχείς εκλογές. Ο λαός σάς το δείχνει.


Σχολιάστε εδώ