«Κατοχική κυβέρνηση»

Επ’ αυτού, κύριε Κακλαμάνη, και μ’ όλον τον σεβασμόν προς το πρόσωπόν σας (το εννοώ απολύτως), επιτρέψτε μου να σας υποβάλω δύο ερωτήματα, κι αν θέλετε απαντάτε, για να λυθούν και πολλές και ποικίλες απορίες μας. (Το απεριόριστο της ελευθερίας εκφράσεως απ’ όλους σας καθόλου δεν παραβλέπω.)

Το πρώτο μοιάζει ρητορικό, αλλά δεν είναι τόσο ρητορικό όσο ουσίας. Ετούτο: Αν, κύριε Κακλαμάνη, στη θέση της σημερινής κυβέρνησης δεν ήταν η δική σας, αλλά οποιουδήποτε άλλου κόμματος, κι έπραττε ό,τι σήμερα η δική σας και, αντίθετα με το προεκλογικό της πρόγραμμα, καλούσε τους Έλληνες να ζήσουν με ενοχές σε πατρίδα ντροπιασμένη -και δεν συνεχίζω, αυτό αρκεί- εσείς, ο κ. Καστανίδης κι όλοι οι σύντροφοί σας πώς θα τη χαρακτηρίζατε; Δεν θα ήταν για σας, το τόσο πατριωτικό κόμμα, προδοτική και κυβέρνηση χειρότερη από κατοχική του Τσολάκογλου; Μήπως είναι καιρός να κοιταχτείτε κάποτε όλοι σας στον καθρέφτη;

Και πιο πέρα: Εσείς ο ίδιος, κύριε Κακλαμάνη, αγορεύοντας πριν από έξι μόλις μήνες στη Βουλή (22.3.11), είπατε επί λέξει: «Υπάρχουν δεκαέξι τρόποι ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Κι αυτούς τους έχουμε θεσμοθετήσει εμείς εδώ, μέσα στη Βουλή». Έτσι ακριβώς το είπατε. Κι εμείς ανατριχιάσαμε. Κανένας όμως από τους συναδέλφους σας δεν αντέδρασε.

Αντιθέτως, οι πάντες αρποκρατείως εσίγησαν, θέσαντες την ουράν υπό τα σκέλη.

Και τώρα η ερώτηση: Αν μια κυβέρνηση, οποιαδήποτε, λευκαίνει με νόμους τα μαύρα χρήματα είναι ή δεν είναι και γι’ αυτό προδοτική του λαού της και τον θέτει με πολλούς τρόπους υπό κατοχήν και κάτι χειρότερο, αφού νομιμοποιεί τα βρώμικα; Κι εδώ τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα, γιατί και οι 16 τρόποι θεσμοθετήθηκαν ψηφισθέντες με τον έναν ή τον άλλον τρόπο απ’ όλα τα κόμματα, ήτοι και από τους τριακόσιους σχεδόν της Βουλής. Επομένως, εσείς μεν γιατί διαμαρτύρεστε και οι άλλοι γιατί σας κατηγορούν, αφού, όπως λέει κι ο λαός, «όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη» ή «άσπροι σκύλοι, μαύροι σκύλοι, ούλοι οι σκύλοι μια γενιά»;

Μήπως γιατί έτσι μιλώντας, απλώς αθέτησαν το αξίωμα «μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια»; Διότι

επί της ουσίας είναι ολοφάνερο και ομολογημένο ότι «έχετε όλοι σας φιλίες με τους αρχηγούς των μισθοφόρων». Και το χειρότερο:

«Είναι η συνείδησή σας ήσυχη για το αψήφιστο της εκλογής», όπως λέει ο Ποιητής (Κ.Π. Καβάφης).

Αυτά, και σιγώ.

Αθαν. Στρίκος
Ταξίαρχος ε.α-εκπ/κός
Μαγούλα Λακωνίας


Σχολιάστε εδώ