Θεσμοί και άλλα τινά

Η 11η Ιουλίου θα καταγραφεί στην Ιστορία της Κύπρου ως ημερομηνία υψίστης σημασίας. Κατά κύριον λόγον έχει καθαγιασθεί από τη θυσία των 13.
Τις ημέρες που ακολούθησαν δρομολογήθηκαν πράγματα πρωτοφανή και πρωτόγνωρα για την Κύπρο. Πρώτον, ανεδύθη μέσα από τα σπλάχνα του λαού, ανεξαρτήτως κομματικής ή άλλης ιδιότητος, μια πάνδημη ειρηνική εξέγερση για ΚΑΘΑΡΣΗ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Ακολούθησε η κατά παγκόσμια πρωτοτυπία συγκρότηση Μονομελούς Εξεταστικής Επιτροπής, που δικαίως ενέβαλε κάθε στοιχειωδώς λογικά σκεπτόμενο σε υποψίες…
Η διαδικασία που ηκολούθησε ΔΗΜΟΣΙΑ ανέδειξε τον διορισμένο σε άξιο εντολοδόχο του λαού, που δεν υπέκυψε σε ενδεχόμενες πιέσεις ή τεχνητές εξαρτήσεις. Ετόλμησα τότε, με ανοικτή επιστολή μου, να θέσω το ενδεχόμενο να διαδραματίσει ο κ. Πολυβίου και άλλο ρόλο, εκεί όπου απέτυχαν οι επαγγελματίες πολιτικοί. Ο τρόπος που εχειρίσθη τη διαδικασία, η διατύπωσις του πορίσματος και η παρρησία που επέδειξε τον αναδεικνύουν σε πρόσωπο που μπορεί να δώσει περισσότερα στην πατρίδα μας στο πλαίσιο μιας νέας κινήσεως για ΚΑΘΑΡΣΗ και ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.
Έγινε πολύς λόγος τον τελευταίο καιρό, από ανάξιους φορείς, για θεσμούς και σεβασμό σε αυτούς. Επειδή όμως οι θεσμοί δεν λειτουργούν αυτόματα και χρειάζονται κατάλληλα φυσικά πρόσωπα για να τους τιμούν και να τους υπηρετούν, συνιστώ σε όσους συστηματικά επιχειρούν να καπηλευθούν την ασυλία του «θεσμού» να ανοίξουν ένα λεξικό και να διερωτηθούν μήπως στην πραγματικότητα είναι… εσμός!
Δρ. Νίκος Ερ. Ιωάννου
Καρδιολόγος


Σχολιάστε εδώ