Μαθητευόμενοι μάγοι

Σύμφωνα με έναν ορισμό των πολιτικών επιστημών, η πολιτική, αφαιρετικά, μπορεί να προσδιορισθεί ως η «αυθεντική κατανομή αξιών» εντός συγκεκριμένου ιστορικού κοινωνικού και οικονομικού περιβάλλοντος. Δηλαδή η νομιμοποιημένη διαδικασία διευθέτησης της κοινωνικής ύλης με τον καθορισμό υποχρεώσεων και τη σύστοιχη απονομή δικαιωμάτων στους κοινωνούς, στη βάση συγκεκριμένων αξιών και προϋποθέσεων.
Η χώρα διέρχεται την οξύτερη οικονομική κρίση στη μεταπολεμική της ιστορία, κρίση η αντιμετώπιση της οποίας συνεπιφέρει ευρείες και δραστικές επιπτώσεις στην κοινωνία.
Η προσφυγή της χώρας στον διεθνή μηχανισμό χρηματοδότησης του δημοσίου χρέους συνεπέφερε και την εκχώρηση τμήματος της κυριαρχίας μας. Οι δανειστές μας εξάρτησαν την παροχή των κεφαλαίων αναχρηματοδότησης της χώρας από την εκπλήρωση επαχθέστατων όρων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προβαίνει σε συνεχή επιβάρυνση των συνήθων υποζυγίων, δηλαδή των μισθωτών και συνταξιούχων, με την αποσπασματική λήψη μέτρων, οδηγώντας τους στην εξαθλίωση. Αυτό συμβαίνει επειδή η κυβέρνηση καθίσταται ανίκανη να στραφεί εναντίον της μάστιγας της φοροδιαφυγής, δεν μπορεί να περιστείλει τις κρατικές δαπάνες και παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες της δεν φαίνεται διατεθειμένη να υλοποιήσει το εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων, δέσμια τόσο της έλλειψης στιβαρού κεντρικού προγραμματισμού όσο και κυρίως της κομματικής παθογένειας ΠΑΣΟΚ που συσχετίζεται με τον εθισμό τους στη διόγκωση του κράτους και την εξάρτησή τους από τις συντεχνίες.
Η συνομολόγηση από το ΠΑΣΟΚ των επαχθέστατων δανειακών συμβάσεων σε συνδυασμό με την αδυναμία επιβολής μιας συνεκτικής και αποτελεσματικής οικονομικής πολιτικής οδηγεί τους κυβερνώντες στη λήψη αποσπασματικών μέτρων επιβάρυνσης των μεσαίων και χαμηλών οικονομικά στρωμάτων, προκαλώντας πρωτοφανή ύφεση, διογκώνοντας την ανεργία, επιδεινώνοντας τους δημοσιονομικούς δείκτες και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις κοινωνικής έκρηξης με απρόβλεπτες συνέπειες στον κοινωνικό ιστό της χώρας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ στην πρόσφατη ομιλία του στη ΔΕΘ έδωσε έναν άνεμο αισιοδοξίας που τόσο ανάγκη έχουν σήμερα οι Έλληνες, προδιαγράφοντας με σαφήνεια τον δρόμο απεγκλωβισμού της χώρας από το θανάσιμο αδιέξοδο, στο οποίο η άφρων πολιτική ΠΑΣΟΚ έχει οδηγήσει, με άμεση προσφυγή στην ετυμηγορία του μόνου αρμόδιου να αποφασίσει για το μέλλον του: του ελληνικού λαού.
Δ. Παπαγιαννίδης
Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α.


Σχολιάστε εδώ