Ο απόηχος μιας κατάθεσης

Δημιουργεί δε θλιβερούς συνειρμούς το πώς ξεγλιστρούν και αυτοαθωώνονται στην Ελλάδα πολιτικά πρόσωπα μέσω νομοθετημάτων που έφτιαξαν στα μέτρα τους.

Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη και αντίδρασή μου. Όταν παρακολούθησα τη διαδικασία, απεκόμισα τα ακόλουθα:

1. Ο πρόεδρος της Διερευνητικής Επιτροπής Πόλυς Πολυβίου εστάθη στο ύψος των προσδοκιών του μέσου πολίτη και ετίμησε την επιστημονική και επαγγελματική του φήμη.

2. Ο κ. Δημήτρης Χριστόφιας χρησιμοποιούσε τρίτο πρόσωπο οσάκις ανεφέρετο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σαν να επρόκειτο για κάποιον άλλον…

3. Αν είναι αληθινά όσα κατέθεσε για την έλλειψη ενημερώσεως από τους κορυφαίους υπουργούς (Εξωτερικών και Αμύνης) και την απουσία γνώσεως σε καθοριστικά για την ασφάλεια και το μέλλον της Κύπρου στοιχεία, τότε είναι εντελώς ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ για να ασκεί τα καθήκοντά του.

4. Αν αυτά που κατέθεσε είναι αναληθή, τότε είναι εντελώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ για τα ίδια καθήκοντα, διότι αυτή η θέση θέλει παρρησίαν και τη δύναμη για ανάληψη ευθύνης.

Ως πολίτης, που είμαι διατεθειμένος να δώσω και τη ζωή μου για την πατρίδα και δεν αρνήθηκα ποτέ την προσφορά μου, αναμένω την έκβαση των νομίμων διαδικασιών και προσδοκώ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Η φωνή του κορυφαίου του χορού της τραγωδίας της 11ης Ιουλίου Ανδρέα Ιωαννίδη και το παγωμένο στη φωτογραφία χαμόγελο των διδύμων μαρτύρων ας κατευθύνουν την ΚΡΙΣΙΝ.

Δρ ΝΙΚΟΣ ΕΡ. ΙΩΑΝΝΟΥ
Καρδιολόγος


Σχολιάστε εδώ