Λεφτά για το τζαμί υπάρχουν…

Ξαφνικά λοιπόν, εκεί που το τέρας της γραφειοκρατίας δεν επιτρέπει να φτιαχτεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού και να ανασάνει το κέντρο της Αθήνας, εκεί που δεν υπάρχουν χρήματα για την επισκευή των εκατοντάδων ακινητοποιημένων οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και την αγορά ανταλλακτικών για τα μαχητικά μας αεροσκάφη, απεδείχθη ότι, άμα υπάρχει πολιτική βούληση, και η γραφειοκρατία δαμάζεται και λεφτά βρίσκονται.
Αυτό τουλάχιστον απέδειξε η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις αρχές Μαΐου και σύμφωνα με την οποία δρομολογείται η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους (τζαμιού) σε έκταση 16 στρεμμάτων στην καρδιά της Αθήνας, στον Βοτανικό. Οι παλαιότερες σκέψεις προσωπικοτήτων, όπως του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ότι το τζαμί πρέπει να γίνει μακριά από την Αθήνα υπετάγησαν στην υπερβάλλουσα δημοκρατική ευαισθησία μερικών κυβερνητικών παραγόντων.
Σύμφωνα με την οικοδομική άδεια, η οποία συνοδεύει την κυβερνητική απόφαση, στον χώρο των 16 στρεμμάτων θα ανεγερθεί τζαμί χωρητικότητας 500 ατόμων, βιβλιοθήκη, χώροι υγιεινής, γραφεία κτλ. Το κόστος της κατασκευής υπολογίζεται σε 15 εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί από τον δημόσιο προϋπολογισμό. Προφανώς λεφτά υπάρχουν!
Είναι ανάγκη να τονίσουμε ότι είναι πράγματι υπέροχο να υπερασπίζεται κανείς τα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες των παρεπιδημούντων στη χώρα μας ξένων, υπό τον απαράβατο όρο ότι αυτό δεν γίνεται εις βάρος των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των ιθαγενών.
Θεωρεί λοιπόν ο δημοκρατικά ευαίσθητος υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτης ότι η συνύπαρξη των 117 διαφορετικών μουσουλμανικών σεχτών, η ομαδική συγκέντρωση χιλιάδων μπουργκοφόρων στην εν λόγω περιοχή και η αθρόα σφαγή ζώων δεν θα αποβούν εις βάρος των δύστυχων ελλήνων κατοίκων του Βοτανικού; Πολύ φοβούμεθα ότι όταν θα προκύψουν τα προβλήματα το κακό θα έχει ήδη γίνει.


Σχολιάστε εδώ