Κρίσιμο τετ α τετ με Τρισέ

Πιο συγκεκριμένα, αύριο πρόκειται να συναντηθεί με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την πορεία βασικών μεγεθών. Ακόμη πιο κρίσιμη είναι η συνάντηση που θα έχει με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, στις 9 Φεβρουαρίου στη Φρανγκφούρτη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να τονίσει στον κ. Τρισέ ότι από τις εξελίξεις έχει δικαιωθεί η επιλογή του να καταψηφίσει το Μνημόνιο. Παράλληλα θα σημειώσει ότι το μείγμα πολιτικής που εφαρμόσθηκε στην Ελλάδα με ευθύνη και της «τρόικας» οδήγησε σε ασφυξία την αγορά. Στο ταξίδι του στη Γερμανία τον κ. Σαμαρά θα συνοδεύουν οι αναπληρωτές τομεάρχες Χρ. Σταϊκούρας, Ν. Μηταράκης και ο σύμβουλός του Χρ. Λαζαρίδης. Το επόμενο ευρωπαϊκό ραντεβού του προέδρου της ΝΔ είναι με τον αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Μ. Ραχόι και εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη στις 13 του μήνα.
Ο τελευταίος κινείται στη «γραμμή Σαμαρά» και έχει ταχθεί κατηγορηματικά αντίθετος στην προοπτική η Ισπανία να ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης και να προσφύγει σε δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και –κυρίως– το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Στη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν οι κ. Ραχόι και Σαμαράς θα συζητηθεί, μεταξύ των άλλων, κι ο συντονισμός δράσεως των δύο κομμάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κι αυτό όχι μόνον στον τομέα της οικονομίας…


Σχολιάστε εδώ