Οι βουλευτές έχουν τον λόγο

Υποστηρίζει δε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας ενός οργανωμένου και στελεχωμένου με το κατάλληλο προσωπικό σταθμού υποδοχής και φιλοξενίας παιδιών, που για οποιονδήποτε λόγο πρέπει να απομακρυνθούν από το οικογενειακό τους περιβάλλον και δεν έχουν συγγενείς να τα φροντίσουν.
>Την εξαίρεση της μείωσης του επιδόματος που χορηγείται στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο είχε τραυματιστεί εν ώρα υπηρεσίας, ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας. Διαμαρτύρεται καθώς στην περικοπή των επιδομάτων των υπαλλήλων του δημοσίου κατά 12% συμπεριλαμβάνεται και το προαναφερόμενο, ενώ όπως τονίζει, λανθασμένα λογίζεται ως πρόσθετο επίδομα αφού αφορά πραγματική απώλεια εισοδήματος μάχιμων υπηρεσιών και χορηγείται ως ελάχιστη αποζημίωση σε αστυνομικούς που έχουν υποστεί σωματικές βλάβες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
>Πώς είναι δυνατόν μια εταιρεία που το 2004 επιχορηγήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα», διπλασιάζοντας μέσα σε δύο χρόνια την παραγωγικότητά της, να καταθέτει αίτημα παύσης πληρωμών και να πετάει στον δρόμο τους 102 εργαζομένους της, ερωτά τους υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου. Ο λόγος για την εταιρεία Φαρμπετέξ στον νομό Κιλκίς, με αντικείμενο την παραγωγή και βαφή πλεκτών, η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων δεν αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα, δεδομένου ότι ούτε οι παραγγελίες της μειώθηκαν ούτε οι παραδόσεις της καθυστερούσαν, ενώ και το δάνειο των 14 εκατ. ευρώ που είχε λάβει με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου έχει αποπληρωθεί σε σημαντικό βαθμό (απομένει μόνο 1,5 εκατ. ευρώ).
>Με αφορμή δημοσίευμά μας για τις αποζημιώσεις των 166 υπαλλήλων που απασχολούνται στα διπλωματικά γραφεία του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και τις αποζημιώσεις για υπερωριακή απασχόληση των 65 κλητήρων της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος ζητά από τον υπουργό Εξωτερικών να του επιβεβαιώσει τον αριθμό των δικαιούχων και να σκεφτεί αν μπορεί να κάνει καμιά επιπλέον περικοπή. Εξάλλου με άλλη ερώτησή του προς τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Βελόπουλος ερωτά πόσο θα στοιχίσουν τελικά οι ανακαινίσεις των πρεσβειών μας σε Άγκυρα και Σκόπια, δεδομένου ότι, σύμφωνα και πάλι με δημοσιεύματα της εφημερίδας μας, τα ποσά που εγκρίθηκαν ως τελικός προϋπολογισμός είναι αστρονομικά σε σχέση με τις αρχικές εισηγήσεις.


Σχολιάστε εδώ