Τι φοβάται η κυβέρνηση

Τίποτα πιο φυσιολογικό, τίποτα πιο αναμενόμενο, από το ότι η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση ανελέητου πολιτικού προσωπικού του κεφαλαίου, θα είχε από τα πρώτα της μελήματα την επίθεση κατά του ΚΚΕ. Γιατί ήταν βέβαιο ότι αυτό θα συμβεί;
Γιατί ο στόχος της κυβέρνησης είναι οι εργαζόμενοι. Και όπως λέγαμε και προεκλογικά, όποιο κόμμα γίνει κυβέρνηση, είτε η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ, έρχεται εναντίον των εργαζομένων θύελλα αντιλαϊκών μέτρων που θα χτυπήσουν το εισόδημα, την εργασία, με την παραπέρα επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με φοροεπιδρομή και άλλα, για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που δεν ευθύνονται και όχι το κεφάλαιο που τη δημιούργησε. Αυτός είναι ο σχεδιασμός της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Έγινε λοιπόν το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση. Και το ερώτημα το οποίο τίθεται είναι το εξής: Πήρε 44%. Και υποστηρίζει ότι έχει και φιλολαϊκή πολιτική. Τι φοβάται τότε;
Το γεγονός είναι ακριβώς το αντίθετο. Ότι επειδή επέρχεται θύελλα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, φοβάται λαϊκές αντιδράσεις, φοβάται τους εργαζόμενους, και γνωρίζει ότι οι αντιδράσεις αυτές μπορούν να έχουν στόχο, επί της ουσίας και όχι στα λόγια, μόνο με την πολιτική του ΚΚΕ. Αυτό φοβάται η κυβέρνηση και προετοιμάζει το έδαφος.
Καλούμε τους εργαζόμενους που ψήφισαν και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να ακούσουν τη φωνή των προβλημάτων τους και όχι τη φωνή της ψήφου που έδωσαν είτε στο ένα είτε στο άλλο κόμμα, διότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χτυπήσει ανελέητα. Αυτή είναι η ουσία, ο λαός πρέπει να επαγρυπνεί και το κόμμα μας είναι έτοιμο, είναι στη θέση του, όπως ήταν και προεκλογικά και όπως είναι πάντα.
Το ΚΚΕ δεν είναι κόμμα ούτε αντιΠΑΣΟΚ ούτε αντιΝΔ, είναι πολέμιος της εξουσίας των μονοπωλίων και των κομμάτων που τα υπηρετούν.
Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που είπε και στη Βουλή ότι δεν δίνει ούτε μία μέρα χάριτος στην κυβέρνηση και ότι αγωνίζεται για μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, στα αστικά κόμματα, στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Εδώ βρίσκεται και η διαχωριστική γραμμή της πολιτικής του ΚΚΕ από τα άλλα κόμματα. Ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση με στόχο την αποτροπή της επίθεσης και ριζικές αλλαγές στην πορεία, στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας.


Σχολιάστε εδώ