Σκηνές από το παρελθόν στα Εξάρχεια

Η σκηνή που είδαμε πρόσφατα στην πλατεία Εξαρχείων δύσκολα περιγράφεται.

Ομάδα από τριάντα αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς κατέλαβε την πλατεία, με επικεφαλής έναν αστυνομικό υποδιευθυντή, που πραγματικά έκανε τη δουλειά του. Λέγεται Γιώργος Δροσάκης και είναι ο νέος διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων.

Αμέσως προχώρησε σε προσαγωγές περίπου 25 έως 30 ατόμων, οι περισσότεροι των οποίων ήταν πρεζέμποροι αλλά και μικροδιακινητές ναρκωτικών. Ανάμεσά τους ήταν και πολλοί χρήστες που χρειάζονταν κυρίως ιατρική περίθαλψη.

Με τη συνοδεία των αστυνομικών, όλοι οι προσαχθέντες ξεκίνησαν με τα πόδια για το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Και τότε συνέβη κάτι που χρόνια είχαμε να δούμε αλλά και να ακούσουμε: Περισσότεροι από πενήντα πολίτες, κάτοικοι όλοι της περιοχής, άρχισαν να χειροκροτούν τον νέο διοικητή για την ενέργειά του αυτή. Μάλιστα πολλοί τον πλησίασαν και του είπαν ότι χρόνια τώρα έχει σταματήσει η αστυνόμευση της πλατείας, με αποτέλεσμα έμποροι χρήστες αλλά ακόμα και διαρρήκτες και κλέφτες να βρίσκουν καταφύγιο στην περιοχή.

Ανάμεσα δε σε εκείνους που δεν έφεραν αντίρρηση στις κινήσεις του νέου διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων ήταν και πολλοί που ανήκουν στον χώρο των αποκαλούμενων αναρχικών.

Γ. Φ.


Σχολιάστε εδώ