ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ…

Έως τη συγκεκριμένη ημέρα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε να λέει για τη συμπεριφορά του Ισπανού. Κυρίως επειδή ο Βαλβέρδε αρνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι να υπογράψει συμβόλαιο για δύο χρόνια, αν και έτσι αποδέχθηκε την πρόταση να έρθει στην Ελλάδα.

«Φέρθηκε ξηγημένα. Μπορούσε να μείνει στην αρχική συμφωνία μας», έλεγε τότε ο Κόκκαλης και εξυμνούσε τον Βαλβέρδε επειδή του είχε πει: «Να δείτε πρώτα αν σας καλύπτω και τα ξαναλέμε».

Οι μήνες πέρασαν και το αφεντικό του Ολυμπιακού εντυπωσιάστηκε από τη δουλειά του προπονητή. Γι’ αυτό και του πρότεινε την επέκταση της συνεργασίας τους, αλλά ο Βαλβέρδε ζήτησε πίστωση χρόνου. Στα αυτιά του Κόκκαλη μπήκαν… ψύλλοι και πληροφορίες ότι ο Ισπανός προσδοκά σε πρόταση από μεγάλη ομάδα της πατρίδας του και γι’ αυτό τρενάρει την απάντησή του. Αρχικά έδειξε διάθεση να απορρίψει χωρίς δεύτερη κουβέντα τέτοιες σκέψεις, οι οποίες γεννούν καχυποψία και συνήθως οδηγούν σε συγκρούσεις. Όπως, όμως, λένε όσοι τον ξέρουν, η στάση του Βαλβέρδε να δημοσιοποιήσει τις συζητήσεις δεν του άρεσε και πολύ.

Γι’ αυτό και αποφάσισε να ζητήσει από τους συνεργάτες του τη διερεύνηση προθέσεων από άλλους προπονητές, όπως ο Τιμούρ Κετσπάγια, για τον οποίο υπάρχουν πολλοί θαυμαστές στον Πειραιά, ενώ άρχισε να ακούγονται και κάποια γαλλικά ονόματα, δίχως όμως να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Η τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου θα αποδειχθεί καθοριστική για το μέλλον του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό. Ο Κόκκαλης θα επανέλθει με την ίδια πρόταση και θα ζητήσει από τον Ισπανό να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του για να αρχίσει ο προγραμματισμός της νέας περιόδου. Εάν ο Βαλβέρδε του ζητήσει νέα παράταση, τότε μπορεί να πάνε οι «ερυθρόλευκοι» με υπηρεσιακό τεχνικό ως το τέλος της σεζόν. Όχι, βέβαια, αμέσως, αλλά μετά τους αγώνες με τη Μίλαν για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.


Σχολιάστε εδώ