στα ενδότερα των ομάδων

~ Τελικά, ποιος είναι καλύτερος προπονητής; Ο Χενκ Τεν Κάτε ή ο Ανδρέας Βγενόπουλος;

~ Είναι ένα ερώτημα, το οποίο λανσάρεται τις τελευταίες ημέρες σε πολλά δημοσιογραφικά γραφεία, λόγω της απόδοσης που είχαν στα δύο ματς με τον Πανθρακικό, για το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο οι παίκτες που έως τότε έπαιρναν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Κυρίως ο Μελίσσης, ο Ρουκάβινα και ο Κλέιτον.

~ Για τον Μελίσση, μάλιστα, έκανε αναφορά και ο Ολλανδός τεχνικός. Τον χαρακτήρισε κορυφαίο παίκτη των «πρασίνων» στον αγώνα Κυπέλλου.

~ Άρα, λοιπόν, είναι απόλυτα δικαιολογημένη η απορία για το ποιος διαθέτει καλύτερο ποδοσφαιρικό μάτι. Διότι, αν δεν έκανε δημόσια παρέμβαση ο Βγενόπουλος, οι συγκεκριμένοι παίκτες μπορεί να παρέμεναν μεταξύ πάγκου και εξέδρας.

~ Φυσικά, περισσότερο δικαιωμένος απ’ όλους αισθάνεται ο Κώστας Αντωνίου. Δική του επιλογή ήταν ο Μελίσσης και χλευάστηκε πολλές φορές για την επιμονή του να τον αποκτήσει από τον ΠΑΟΚ.

~ «Άντε, τώρα να ζητήσει ο Τεν Κάτε να κάνει εκείνος τις μεταγραφές. Θα τον φάει ζωντανό ο Κώστας», ακούστηκε να σχολιάζει στέλεχος του Παναθηναϊκού μετά τη λήξη του αγώνα με τον Πανθρακικό.

~ Ο κόσμος του «τριφυλλιού», πάντως, εξακολουθεί να περιμένει με αγωνία τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας. Ακούει πολλά, αλλά στην πράξη διαπιστώνει ότι γίνονται… χαμηλές πτήσεις.

~ Και σε συνδυασμό με όσα συμβαίνουν για το γήπεδο, βρίσκονται στα πρόθυρα της απογοήτευσης. Βγήκαν, άλλωστε, πέρσι στους δρόμους για να αλλάξουν τα πράγματα στον τρόπο διοίκησης της ΠΑΕ και διαπιστώνουν ότι η συνταγή παραμένει η ίδια, παρά τις προσπάθειες του Παύλου Γιαννακόπουλου να αφυπνίσει τους πάντες.

~ Στον Ολυμπιακό δείχνουν καλύτερα τα πράγματα. Εκεί, όμως, αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα, τα οποία ενδεχομένως να διογκωθούν στο πέρασμα του χρόνου.

~ Μαθαίνω ότι γράφει ο διπλανός για τη δυσαρέσκεια που κυοφορείται στο λιμάνι για τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Εγώ θα πω μόνον ότι τα πρώτα συμπτώματα από τα «ήξεις αφήξεις» του Ισπανού εμφανίστηκαν με τις δηλώσεις Ζεβλάκοφ.

~ Ο Πολωνός μίλησε στα ΜΜΕ της πατρίδας του και υποστήριξε ότι δεν τον θέλουν στον Ολυμπιακό. Λες και έχει μιλήσει άλλος παίκτης με την ΠΑΕ για την ανανέωση του συμβολαίου του και έμεινε ο Ζεβλάκοφ στην… απέξω.

~ Στάση αναμονής κρατούν οι «ερυθρόλευκοι» και στις ανανεώσεις. Προφανώς περιμένουν το νεύμα από τον Σωκράτη Κόκκαλη για να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις και να πέσουν οι υπογραφές.

~ Μάλλον, λοιπόν, ο Ζεβλάκοφ διαπίστωσε ότι ενδεχομένως να υπάρξουν αλλαγές στην ομάδα του Πειραιά και θέλησε να διερευνήσει προθέσεις. Κάτι που αποκλείεται να έπραττε εάν δεν αποκτούσε διαστάσεις «σίριαλ» το θέμα της παραμονής του Βαλβέρδε.

~ Μαθαίνω ότι κάνει… σούζα το «αλογάκι» στον Κάμπο. Έπειτα από κάθε νίκη του δίνουν και καταλαβαίνει. Λεπτομέρειες, προσεχώς!

~ Ξετρελάθηκαν στον Ολυμπιακό από την απόδοση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στα τελευταία ματς του Αμαρουσίου. Η σαφής βελτίωση του νεαρού σέντερ αποτελεί τις τελευταίες ημέρες ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στα γραφεία της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ.

~ Αιχμές όμως υπάρχου και για τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Στον «δράκο» χρεώνουν ότι απέτυχε να αξιοποιήσει τον διεθνή παίκτη στον βαθμό που το πράττει ο Σούλης Μαρκόπουλος.

~ Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στον Ιανουάριο, ο Μαυροκεφαλίδης κερδίζει τη μία διάκριση πίσω από την άλλη. Επιβραβεύεται, δηλαδή, και σε επίπεδο ομάδας, αλλά και ατομικά η καλή απόδοσή του.

~ Στοίχημα βάζουν παίκτες του Άρη ότι ο Πάμπλο Γκαρσία θα χάσει τον επαναληπτικό Κυπέλλου στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά και το ματς Πρωταθλήματος ανάμεσα στις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης. Στην Τούμπα, ωστόσο, θεωρούν δεδομένη την παρουσία του Ουρουγουανού και στα δύο ντέρμπι.

~ Αν και, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, στελέχη του ΠΑΟΚ θέτουν μία προϋπόθεση για τη διπλή παρουσία του Γκαρσία στα εκτός έδρας ματς με τον Άρη. Ποια; Να μην αποβληθεί ο Ουρουγουανός στο πρώτο από τα δύο σερί ντέρμπι.

~ Στο «Κλεάνθης Βικελίδης», πάντως, θα περιμένουν τον έμπειρο μέσο του ΠΑΟΚ με ανοικτές αγκάλες. Κι όπως μαθαίνω, η αποβολή του θα αποτελέσει βασική οδηγία προς τους ποδοσφαιριστές, καθώς θεωρούν ότι εύκολα μπορεί να πέσει ο Γκαρσία στην παγίδα και να αποχωρήσει πρόωρα από τον αγωνιστικό χώρο με μία ακόμα κόκκινη κάρτα.

~ Γεγονός που θα διευκολύνει αφάνταστα το έργο του Άρη για πρόκριση στην επόμενη φάση. Τον πήραν χαμπάρι, δηλαδή, και θέλουν να τον εξουδετερώσουν με τον πλέον απλό τρόπο.

~ Εκείνο που δεν ξέρω είναι αν διαθέτει φέτος ο Άρης έναν παίκτη όπως ο… Άκης Μάντζιος. Ήταν μετρ ο πρώην αρχηγός των «κίτρινων», αλλά και του Πανιωνίου, στην πρόκληση των αντιπάλων του.

~ Κάποτε σε ένα νοκ άουτ ματς Κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, ο Δούρος είχε αποβάλει τρεις παίκτες των «πρασίνων». Και στις τρεις αποβολές, πρωταγωνιστής για τον Άρη ήταν ο Μάντζιος!

~ Πιο γρήγορα από την αρχική πρόβλεψη αναμένεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση ο Χαρίσης. Στα μέσα Φεβρουαρίου τον περίμεναν, αλλά όπως ακούγεται μπορεί να προλάβει αγώνα και μέσα στον Γενάρη.

~ Ταχύτατη η αποθεραπεία του έμπειρου γκαρντ. Όπως και η εικόνα του μέσα στο παρκέ, όπου όταν ανεβάζει στροφές χρειάζεται… λάσο για να τον πιάσει ο αντίπαλος.

~ Από αγαπημένο παιδί της εξέδρας, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου κινδυνεύει να εξελιχθεί σε «κόκκινο πανί» για τους φίλους και τους παράγοντες του Ηρακλή αφού όλοι εναντιώνονται στην απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στην Ομόνοια.

~ «Εμείς τον στηρίξαμε όταν του έκλεισαν την πόρτα της ΑΕΚ, αλλά αυτός ετοιμάζεται να μας παρατήσει για δεύτερη φορά», υποστηρίζουν στο «Καυτανζόγλειο» για τον Κύπριο. Βρε, λέτε να του στείλουν για άλλη μια φορά την κατάρα της… γριάς;

~ Δεδομένη θεωρούν στα Πηγάδια την επανεμφάνιση του Χρήστου Πανόπουλου στον αγώνα της Ξάνθης με τη Λάρισα. Κάποιοι, μάλιστα, αισιοδοξούν ότι με την επαναδραστηριοποίηση του αφεντικού, η Ξάνθη θα κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στο μεταγραφικό παζάρι με την απόκτηση κι άλλου παίκτη πλην του Χιμένεθ.


Σχολιάστε εδώ