Στο προσκήνιο τα σκάνδαλα και τα θέματα διαφάνειας

Κι αυτό ισχύει όχι μόνο γιατί υπάρχουν ανοιχτές υποθέσεις, με πρώτη και καλύτερη αυτήν με τις μίζες της Siemens, στην οποία προβλέπεται ότι θα υπάρχουν προσεχώς νέες αποκαλύψεις, αλλά γιατί με τη νέα Σύνοδο της Βουλής, τον Οκτώβριο, θα δρομολογηθεί και η συγκρότηση της Διακομματικής Επιτροπής για το «πολιτικό χρήμα», την οποία ήδη από τον Ιούνιο προανήγγειλε ο Κώστας Καραμανλής.

Θυμίζουμε ότι με επιστολή που έστειλε στις 7 Ιουλίου στον Πρόεδρο της Βουλής Δημ. Σιούφα, ο πρωθυπουργός ζήτησε τη σύσταση Επιτροπής από βουλευτές όλων των κομμάτων, η οποία θα προτείνει μέτρα για «τη θωράκιση των κομμάτων και τον αυστηρότερο έλεγχο του λεγόμενου «πολιτικού» χρήματος».

Αν και πολλοί θεώρησαν «ελιγμό» την πρόταση του κ. Καραμανλή, αφού αυτή θα ενεργοποιηθεί τρεις μήνες μετά την υποβολή της και έγινε για να ξεφύγει η κυβέρνηση από την πίεση της αντιπολίτευσης για να κάνει Εξεταστική για τη Siemens, o χρόνος που η κυβέρνηση, αλλά και τα άλλα κόμματα θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα της πλήρους αδιαφάνειας που επικρατεί στα οικονομικά κομμάτων και πολιτικών δεν θα αργήσει. Και τότε θα κριθούν όλοι για την ειλικρίνειά τους.


Σχολιάστε εδώ