Και όψιμες καταγγελίες

lΤα απανωτά σκάνδαλα Siemens, ΕΡΜΗΣ, PATRIOT, που βγήκαν ξαφνικά στον αέρα (τα περισσότερα βρίσκονται εν υπνώσει, κανείς πια δεν μιλάει γι’ αυτά) και οι διάφοροι ειδικοί των «χοντρών ψαριών» που κυκλοφορούν, άνοιξαν την όρεξη, όψιμα και καλοκαιριάτικα, σε εγχώριους Σέρλοκ Χολμς, να αναδείξουν διαδρομές εσωτερικής διακίνησης μιζών.
lΈτσι, μας ήρθε ένας επτασφράγιστος φάκελος με δύο κωδικούς αριθμούς ελληνικών τραπεζών, με ονόματα «εισπρακτόρων» που εισέπρατταν μίζες για λογαριασμό μεγαλοκαρχαρία της ΓΔΕ.
lΟ ένας, μάλιστα, αναφέρεται σε τ. πρόεδρο μεγάλης εμπορικής φίρμας εξωτερικού στην Αθήνα και ο άλλος σε έναν… νομικό σύμβουλο.
lΕκεί κατέθεταν τον οβολό τους οι εγχώριοι μικροπρομηθευτές, εκβιαζόμενοι φυσικά.
lΔεν νομίζουμε ότι πρέπει να δώσουμε συνέχεια, καίτοι το σημείωμα αναφέρει συγκεκριμένα ποσά, ημερομηνίες, δουλειές που αφορούσαν και ονόματα καταθετών.
l«Αυτή είναι η Ελλάδα», θα έλεγε ο Σημίτης…
Και μια ματιά δίπλα
lΗ Τουρκία προχωρεί στην εγκατάσταση συστήματος ελέγχου και παρατήρησης κατά μήκος των ακτών της. Την 4η Ιουνίου ζητήθηκαν προσφορές από την τουρκική ΓΔΑΕ. («Defense News» 7/7/06).
lΉδη εκδήλωσαν ενδιαφέρον 40 αλλοδαποί και 30 εγχώριοι κατασκευαστές.
lΥπολογίζεται ότι θα χρειαστούν τρία χρόνια για την εγκατάσταση του συστήματος με το οποίο θα ελέγχεται όλη η θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου σε άγνωστο βάθος από τις τουρκικές ακτές. Από τα 31 συστήματα, 9 θα εγκατασταθούν στο Αιγαίο και 7 στην υπόλοιπη Μεσόγειο.
lΑπό δω τι γίνεται; Είναι μεσάνυχτα κι όλη η φύση ησυχάζει…
Λίγο πιο πέρα από τα λόγια
lΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξαπέλυσε μύδρους κατά των ληστών του δημόσιου χρήματος και της διαφθοράς, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία αυτών που μπήκαν στην πολιτική για να πλουτίσουν (Προεδρικό Μέγαρο 24/7/08).
lΜερικοί απατεώνες και άρπαγες, αυτοί που η κ. Βάσω Παπανδρέου κατονόμασε ως «συντρόφους-λαμόγια» προσήλθαν στο Μέγαρο καμαρωτοί καμαρωτοί και υπομειδιούσαν ειρωνικά ακούγοντας τους λόγους του Προέδρου. Το ίδιο έκαναν και νεώτερα αρπακτικά της ΝΔ.
lΟ λόγος εκφωνήθηκε ενώπιον πλειάδας ξεδιάντροπων ενόχων, γράφει με την αιχμηρή του πένα στο «Π» (27/7/08) ο κ. Κώστας Νικολάου. Και προσθέτει ο εξαίρετος κ. Μ. Στυλιανού («Π» 3/8/08): «Μα είναι η γιορτή της μιζοκρατίας! Εδώ είναι οι μιζαδόροι της Ζήμενς, οι κολλητοί του Χριστοφοράκου… Να οι οικιακές συσκευές… Χαμογελαστές και αυτάρεσκες περιφέρονται για να εισπράξουν θαυμαστικά και κομπλιμέντα. Κοίταξέ τους… Σίγουροι για την ατιμωρησία τους…»
lΜε όλο το σέβας, κ. Πρόεδρε, αφού τους ξέρετε σίγουρα, γιατί τους προσκαλείτε και προκαλείτε; Κάντε εσείς μιαν αρχή, για να ξεφύγουμε από τα λόγια…


Σχολιάστε εδώ