Κουβέντα για Σημίτη

Κουβέντα για τον Σημίτη και την αποπομπή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στην εισήγησή του στο Εθνικό Συμβούλιο, δείχνοντας πως γι’ αυτόν το θέμα έχει κλείσει.
Αυτό δεν προκάλεσε εντύπωση, καθώς ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν είχε κανέναν απολύτως λόγο να επαναφέρει «θέμα Σημίτη» στην επικαιρότητα.
Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε το γεγονός ότι, με εξαίρεση τον γνωστό για τα φιλοσημιτκά του αισθήματα Νίκο Μπίστη, ουδείς εθνικοσύμβουλος μπήκε στον κόπο να μιλήσει για τον πρώην πρωθυπουργό.
Ούτε καν εκείνοι που είχαν δει τιμές και δόξες επί των ημερών του, όπως και οι άλλοι που κάποτε στριμώχνονταν στο περιβάλλον του, αγωνιζόμενοι να εξασφαλίσουν την εύνοιά του, δεν έκριναν ότι όφειλαν να «θέσουν θέμα» για τη διαγραφή του πρώην αρχηγού από τον επόμενο.
Με έτσι διαμορφούμενο κλίμα, ακόμη και ο Μπίστης δεν υπεραπίστηκε ευθέως τον Κώστα Σημίτη, αρκούμενος να επικρίνει τον Γιώργο επειδή δεν επιχειρηματολόγησε υπέρ των χειρισμών του στη διάρκεια της εισήγησής του.
«Είναι δυνατόν να διαγράφεται πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός και να μη λέμε κουβέντα γι’ αυτό στην πρώτη συνεδρίαση μετά τη διαγραφή;» αναρωτήθηκε ο Νίκος Μπίστης για να συμπληρώσει:
«Έτσι, δημιουργείται κλίμα ανασφάλειας σε όλους μας, καθώς όταν διαγράφεται με συνοπτικές διαδικασίες και δίχως κουβέντα ένας πρώην αρχηγός, τι μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε από
εμάς;»


Σχολιάστε εδώ