Κατατέθηκαν οι πρώτες προσφυγές κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και Σωματείο Ηλεκτροδηγών ΗΣΑΠ είναι οι οργανώσεις που πρώτες προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και με απόφαση του προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Γ. Παναγιωτόπουλου θα συζητηθούν στις 7 Νοεμβρίου.
Στο μεταξύ, η ΓΣΕΕ υπογραμμίζει ότι θα αναπτύξει συνδικαλιστικές, νομικές και πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις καθʼ όλο το διάστημα έκδοσης υπουργικών αποφάσεων για την εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου 3655/08. Συγκεκριμένα, επιστημονική – νομική επιτροπή της ΓΣΕΕ θα υποστηρίζει με γνωματεύσεις και νομικά επιχειρήματα τις οργανώσεις-μέλη για προσφυγές στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η ΓΣΕΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ριζικής διαφωνίας στον Ν. 3655/08, δεν θα ορίσει εκπροσώπους της στην Επιτροπή Επιλογής των προέδρων των ασφαλιστικών ταμείων.
Η μείωση των συντάξεων (βλ. πίνακα) και η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης είναι στο στόχαστρο του συνδικαλιστικού κινήματος, που επιπλέον απορρίπτει και το «μόρφωμα» που αφορά στο «Ασφαλιστικό κεφάλαιο Αλληλεγγύης των Γενεών», καθώς περιορίζει τη δράση του στη λογική της συστημικής αναδιανομής της φτώχειας, αφού δεν είναι Ταμείο Αλληλεγγύης των τάξεων.


Σχολιάστε εδώ