Το καλύτερο μέτρο το πήραν πίσω πριν καν ανακοινωθεί επισήμως

Ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, κ. Γιάννης Οικονόμου, σε σχετική ομιλία του στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση για τις τράπεζες, εμφανίστηκε να δηλώνει ότι το υπουργείο Ανάπτυξης είναι έτοιμο να επιβάλλει πλαφόν μέχρι 10%, όσο δηλαδή είναι τα διατραπεζικά επιτόκια, στις πιστωτικές κάρτες, από τις οποίες οι τράπεζες με επιτόκια από 18,5-22% απομυζούν τεράστια κέρδη.

Μάλιστα αυτή η κίνηση θα στηριζόταν νομικώς σε σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου για τα ψιλά γράμματα στις συμβάσεις δανείων με τις τράπεζες.

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό αν εφαρμοστεί; Ότι θα ήταν το μόνο μέτρο από το οποίο άμεσα ο καταναλωτής, αν πλήρωνε στις τράπεζες στην πιστωτική του κάρτα 100 ευρώ τον μήνα σε τόκους, θα κέρδιζε τα 50 ευρώ αμέσως αμέσως.

Όμως φαίνεται ότι η κυβέρνηση και το ΥΠΑΝ δεν είναι διατεθειμένοι να σπάσουν αυγά με τις τράπεζες και να τα κάνουν όλα ομελέτα στην ελεύθερη αγορά την οποία ιδεολογικώς πρεσβεύουν…
Οπότε, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή διαψεύδει ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα προωθηθεί σχετική υπουργική απόφαση.

ΔΗΛΑΔΗ, το καλύτερο μέτρο για την ακρίβεια το πήρανε πίσω, πριν ακόμη το ανακοινώσουν επίσημα.

Την ίδια ώρα ο πληθωρισμός για τον μήνα Μάιο σπάει όλα τα κοντέρ αγγίζοντας το 4,7%, μια ανάσα πριν καταρρίψει όλα τα ρεκόρ δεκαετίας.


Σχολιάστε εδώ