τυποΘεσσαλονίκη

~Είπαμε για διάλυση της ΕΡΤ3, αλλά αυτό ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Είναι δυνατόν να βρίσκεται το «Μακεδονικό» στην κόψη του ξυραφιού, και το δίδυμο των Θάλεια – Νικολαΐδη να αποφασίζει να μη στείλει απεσταλμένους στο Βουκουρέστι (σύνοδος κορυφής ΝΑΤΟ) για να καταγράψουν τις εξελίξεις και στα Σκόπια για να μετρήσουν τις αντιδράσεις των γειτόνων μας;
«Δεν έχουμε λεφτά», ήταν η απάντηση που έδιναν οι παχυλά αμειβόμενοι διευθύνοντες, που κάθονται αναπαυτικά στις καρέκλες τους και δεν τους καίγεται καρφί για την απαξίωση στην οποία έχουν οδηγήσει το κανάλι της Βόρειας Ελλάδας.
«Αν δεν έχετε λεφτά για να καλύψουμε μια τέτοια υπόθεση, να βρείτε, ή να παραιτηθείτε ή να το κλείσετε», σχολίαζαν
εξοργισμένοι οι εργαζόμενοι.
~Ρε Τάσο (τον νέο πρόεδρο της ΕΡΤ3 Τάσο Σπλιόπουλο εννοώ), δεν μπορείς να τους εξηγήσεις πως, αν οι πολίτες έχουν έναν λόγο για να πληρώνουν την ΕΡΤ3, είναι για να έχουν άμεση και πλήρη ενημέρωση για τα θέματα που τους καίνε και πως το κατεξοχήν φλέγον θέμα για τους βορειοελλαδίτες είναι το Σκοπιανό;
~Συνεχίζει να τσιμπάει φύλλα η «Μακεδονία», μετά τα ωραία ένθετα και τα dvd που συνοδεύουν την κυριακάτικη έκδοσή της. Κυρίως όμως, μετά την εξόρμησή της στις πρωτεύουσες των νομών του ελληνικού βορρά, όπου οργανώνει ημερίδες για τα μεγάλα θέματα της κάθε περιοχής. Μέχρι τώρα, έγιναν ημερίδες στους νομούς Έβρου και Δράμας, ενώ σήμερα η διαδρομή της «Μακεδονίας» περνά από την Κοζάνη, όπου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του εκθεσιακού κέντρου, θα μιλήσουν οι: Λεούδης, Κουκουλόπουλος, Ζερεφός, Μουσουρούλης κ.ά. Να σημειώσω, πως το βάρος για τη διοργάνωση των ημερίδων, το ανέλαβαν δύο συνεργάτιδες της Σουλοπούλου (Χριστοφορίδου και Καπάνταη), που ομολογουμένως τα πηγαίνουν περίφημα.
~Την ώρα που θα διαβάσετε τη στήλη, θα έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα των εκλογών στην
ΕΣΗΕΜ-Θ, για την επιλογή των αντιπροσώπων των δημοσιογράφων του βορρά, στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ.
~Την ετυμηγορία των συναδέρφων της ΕΣΗΕΜ-Θ θα έχουμε την ευκαιρία να την σχολιάσουμε στο επόμενο φύλλο. Αυτό ωστόσο που έγινε ορατό πριν ακόμη ανοίξουν οι κάλπες, είναι πως η παντοδυναμία των Γουσίδη-
Αδάμ βρίσκεται στα τελευταία της. Οι δύο ισχυροί παράγοντες των Θεσσαλονικέων δημοσιογράφων δέχονται πλέον έντονες επικρίσεις για τα έργα και τις ημέρες τους στην Ένωση, κάτι που φάνηκε και από τη… φυλλορροή στελεχών από τους συνδυασμούς που μέχρι τώρα χάριζαν την πρωτιά στον πρώτο και τη δεύτερη θέση στον δεύτερο, καταδικάζοντας τις φωνές αντίδρασης στην περιθωριοποίηση.
~Θυμάστε που έγραφα στο προηγούμενο φύλλο για την απόλυση των δύο αρχισυντακτριών του κυριακάτικου περιοδικού του «Αγγελιοφόρου» και την απόφαση της ΕΣΗΕΜ-Θ για 48ωρη απεργία, τις προηγούμενες Παρασκευή και Σάββατο;
~Η απεργία δεν έγινε, καθώς ο Γουσίδης -ο οποίος
εξουσιοδοτήθηκε να την κηρύξει αφού έρθει προηγουμένως σε επαφή με τον Μπακατσέλο και εφόσον η συνάντησή τους αποβεί άκαρπη- φοβήθηκε να τεντώσει το σχοινί κατά του εκδοτικού συγκροτήματος στο οποίο κατά 33% μετέχει και ο δικός του εργοδότης Χρήστος Λαμπράκης.
~Έτσι, παρά την αδιαλλαξία του Μπακατσέλου και την ξεκάθαρή του δήλωση ότι «δεν παίρνει πίσω τις δύο απολυμένες», ο Γουσίδης δεν ενεργοποίησε την απόφαση του ΔΣ για την απεργία, αλλά κάλεσε για την επόμενη Δευτέρα τους εργαζομένους στον «Αγγελιοφόρο» και τους ζήτησε να τοποθετηθούν δημόσια και επώνυμα στο θέμα.
~Την Τετάρτη στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, το μπαλάκι της απόφασης πέρασε στα χέρια των μελών του οργάνου, οπότε και αποφασίστηκε ομόφωνα να κηρυχτεί απεργία για τη Δευτέρα (αύριο) και εφόσον δεν υποχωρήσει ο Μπακατσέλος να υπάρξει διήμερη απεργία την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο (να μπλοκαριστεί δηλαδή η κυκλοφορία του προσοδοφόρου κυριακάτικου φύλλου).
~Για να δούμε τι θα γίνει…
~Ως επιτυχία της Σούζης Καζατζίδου αξιολογείται στα δημοσιογραφικά στέκια η πρόσληψη του έμπειρου και ικανότατου ρεπόρτερ Χρήστου Στεφανή στο ανταποκριτικό γραφείο του Alpha. Καλή επιτυχία.
~Αυτό έλειπε, η φημισμένη για τα αντανακλαστικά της Σουλοπούλου να μην αρπάξει την ευκαιρία, εντάσσοντας στο δυναμικό των περιοδικών της «Μακεδονίας» τη Γιάννα Δημηνά, που τα βρόντηξε και έφυγε από το «CLOUSE UP», μη αντέχοντας στο κουμάντο που κάνει η… κυρία του κυρίου.
Ο Θεσσαλονικιώτης


Σχολιάστε εδώ