Το «νάιν» του Όθωνα στην Αυστρία και το «ναι» στην Ελλάδα

Το ποσό που θα πάρει, παρ ότι δεν είναι αυξημένο σε σχέση με το προηγούμενο συμβόλαιό του, είναι αξιοσέβαστο για έναν προπονητή που έχει δώσει πολλά και έχει προσφέρει τα μέγιστα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το θρίλερ των διαπραγματεύσεων του ομοσπονδιακού τεχνικού με την ΕΠΟ κράτησε μερικούς μήνες μέχρι να ανακοινωθεί και επίσημα η παραμονή του στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μέχρι και το 2010 και με στόχο να οδηγήσει την εθνική στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου της χρονιάς αυτής. Ο Ότο Ρεχάγκελ είχε προχωρήσει σε συνομιλίες με την εθνική ομάδα της Αυστρίας όλο αυτόν τον καιρό, αλλά τελικά την κρίσιμη ώρα απάντησε αρνητικά στους Αυστριακούς και θετικά στην Ελλάδα και έτσι μένει για δύο ακόμη χρόνια στον πάγκο της εθνικής μας. Η ΕΠΟ, βεβαίως, είχε φροντίσει από την πλευρά της να έχει έτοιμες εναλλακτικές λύσεις και είχε μιλήσει με προπονητές για να διαδεχθούν τον Ότο Ρεχάγκελ αν αυτός δεν έμενε. Επαφές είχαν γίνει μέχρι και με τον Μαρσέλο Λίπι, όπως και με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Έβαλντ Λίνεν.
Η αλήθεια είναι πως κάποια στιγμή τα πράγματα έδειχναν πως ο Όθωνας δεν θα έμενε στην εθνική και θα απαντούσε θετικά στην Αυστρία. Αυτό το είχαν πιστέψει και οι άνθρωποι της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και γι’ αυτό είχαν προχωρήσει σε επαφές με άλλους προπονητές.
Ο Ότο Ρεχάγκελ, όμως, βλέποντας την κακή κατάσταση στην οποία είναι η εθνική ομάδα της Αυστρίας και από την άλλη την πολύ καλή κατάσταση στην οποία είναι η ελληνική ομάδα, αποφάσισε να παραμείνει στην Ελλάδα και να διεκδικήσει, με δεδομένη και την καλή κλήρωση, την πρόκριση στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου, κάτι που αν συμβεί θα είναι η πρώτη φορά στην προπονητική του καριέρα.


Σχολιάστε εδώ