ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ «ΦΡΕΝΟ» ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΞΑΝΘΗΣ;

Στο ίδιο πλαίσιο και ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ αναπτύσσει τη δική του προκλητική δραστηριότητα, ερήμην του περί άλλα τυρβάζοντος «κράτους των Αθηνών», οργανώνοντας μέχρι και επίσημες επισκέψεις εκτός συνόρων!

Σύμφωνα με την είδηση που «αλιεύσαμε» από τη γνωστή θρακιώτικη εφημερίδα «Ο Χρόνος», ο κ. Αχμέτ Μετέ μαζί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των αυτοαποκαλούμενων «Τούρκων Δυτικής Θράκης» στην Ευρώπη (ΑΒΤΤF) Χαμίτ Χαμπίμπογλου πραγματοποίησαν σε ανύποπτο χρόνο επίσκεψη στο Κοινοβούλιο Ομοσπονδιακών Κρατών Βορείου Ρήνου – Βεστφαλίας στο Ντίσελντορφ, όπου και συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου Όλιβερ Κέιμις, προς τον οποίο έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μουσουλμανική μειονότητα στη δυτική Θράκη. Ιδιαίτερα δε, αυτά που έχουν σχέση με τους μουφτήδες, τα μουσουλμανικά ιδρύματα και το σύστημα κατάρτισης, καθώς επίσης και τους εν γένει… «τραυματισμούς» των δικαιωμάτων της μειονότητας!

Προφανής στόχος της επίσκεψης ήταν να χρησιμοποιηθεί εκ των υστέρων η αποδοχή της ως απόδειξη του γεγονότος ότι ο εκλεγμένος μουφτής (τουτέστιν ο ψευδομουφτής) χαίρει αναγνώρισης στη Γερμανία ως νόμιμος αντιπρόσωπος. Δεδομένου μάλιστα ότι στη Γερμανία τα επιμέρους κρατικά κοινοβούλια δεν μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να κάνουν συζητήσεις που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής, να προβληθεί και να χαρακτηριστεί ως ένα πολύ σημαντικό γεγονός.

Ο ψευδομουφτής παρουσιάστηκε ανερυθρίαστα στο κοινοβούλιο ως κανονικός μουφτής, χωρίς φυσικά οι γερμανικές αρχές να γνωρίζουν ότι πρόκειται για τον κίβδηλο, κάτι που όφειλαν και οφείλουν να διευκρινίσουν οι ελληνικές προξενικές αρχές. Μετά την «πλύση εγκεφάλου» που προφανώς υπέστη, ο κ. Κέιμις προέβη στη βαρυσήμαντη δήλωση, ως εκπρόσωπος μάλιστα του κόμματος των «Πρασίνων», ότι «ο περιορισμός των θρησκευτικών ελευθεριών και η παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων της “τουρκικής” μειονότητας στη δυτική Θράκη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή σε καμία περίπτωση»!

Ακολούθησαν οι πανηγυρικές δηλώσεις του κ. Χαμπίμπογλου, με αφορμή τη… γερμανική αναγνώριση του ψευδομουφτή, ότι «θα πρέπει η Ελλάδα να προσέξει, να μην περιορίσει τις θρησκευτικές μας ελευθερίες και να αναγνωρίσει τον εκλεγμένο μουφτή»!

Κερασάκι στην τούρτα οι αναφορές του αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου ομοσπονδιακών κρατών ότι «η Ευρώπη πρέπει να αναγνωρίσει τον πολιτισμό των δυτικοθρακιωτών Τούρκων ακόμα καλύτερα, επειδή μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορούν οι Ευρωπαίοι να μεσολαβούν λεπτομερώς και αποτελεσματικά στο πρόβλημα των δυτικοθρακιωτών»!

Όλα αυτά τα πολύ ωραία συνέβησαν στη Γερμανία. Υπό το φως των δραματικών εξελίξεων στο Βουκουρέστι αποκτούν ωστόσο και μια άλλη διάσταση. Θέτουν πολλά και καίρια ερωτήματα για την καθόλου λειτουργία και τα αντανακλαστικά της διπλωματικής μας υπηρεσίας. Όσα εύστοχα καυτηρίασε ο κ. Τατούλης αναφερόμενος στη «φιλοσοφία Μπακογιάννη» για «δημοσιοϋπαλληλίστικη νοοτροπία» και συνεχείς αλλαγές πολιτικής μήπως εξηγούν την αδυναμία μας να προλάβουμε τα «αυτογκόλ» και να προβάλλουμε τα κατά περίπτωση μείζονα εθνικά μας δίκαια;

Έκαναν κάποιο διάβημα οι ελληνικές διπλωματικές αρχές στη Γερμανία. Ενημέρωσαν τις αυστηρές και συνεπείς με το πρωτόκολλο γερμανικές αρχές για το ποιοι είναι οι νόμιμοι μουφτήδες; Πόση ολιγωρία χρειάζεται, αλήθεια, για να μπορεί να παραπλανά αυτές τις αρχές ο καθένας με ένα φέσι και κάποιους παρατρεχάμενους ώστε να γίνεται δεκτός ως θρησκευτικός εκπρόσωπος των τουρκικής καταγωγής μουσουλμάνων της Θράκης;


Σχολιάστε εδώ