Διάδρομοι και Ψίθυροι

» Ξένοι αγοραστές και μάλιστα με… συγκροτημένα προγράμματα μαζικών αγορών προέκυψαν μεσοβδόμαδα στο ΧΑΑ. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι τραπεζικοί τίτλοι (λογικό και αναμενόμενο) αλλά και επιλεγμένοι τίτλοι της μεσαίας αλλά και της μικρότερης κεφαλαιοποίησης. Αυτοί οι τελευταίοι ήταν οι: ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, Μηχανική, Φουρλής, Intralot, Χατζηιωάννου, Sprider και Νηρεύς.

» Ανάκαμψης συνέχεια για τους ομίλους Βιοχάλκο – Μυτιληναίου. Κι αν για τον όμιλο συμφερόντων Στασινόπουλου η εξέλιξη αυτή είχε σχεδόν… προαναγγελθεί, για τον όμιλο Μυτιληναίου πέρα από την ανάκαμψη στο ταμπλό υπάρχουν και ειδήσεις. Όπως η θετική υποδοχή από τους αναλυτές της συμφωνίας Μέτκα- Petrom για την κατασκευή ενεργειακού κέντρου ισχύος 860 Mwatts στη Ρουμανία. Οι αναλυτές -και σημειωτέον οι μεγάλοι ξένοι οίκοι που παρακολουθούν τη Μέτκα- εκτιμούν ότι με την εξέλιξη αυτή μειώνεται η εξάρτησή της εταιρείας από την ελληνική αγορά ενέργειας.

» 3Ε: «Outperform» τη «βλέπουν» ακόμα οι μεγάλοι παίκτες, ημεδαποί και μη. Ίδωμεν…

» Ελληνική Τεχνοδομική: Θα χρησιμοποιήσω εδώ τον χαρακτηρισμό που περιέχει για την εταιρεία η σχετική έκθεση – σύσταση της ΑΤΕ Sec. Η οποία πολύ απλά μας λέει πως η ΕΛΤΕΧ έχει… «λαμπρές προοπτικές»!

» Eπειδή μας αρέσει να μη… χαλάμε αγαπημένες συνήθειες, είπαμε να ασχοληθούμε και πάλι με μια μια έκθεση ξένου οίκου για ελληνικές μετοχές, εν προκειμένω να σας θυμίσουμε τι έλεγε μεσοβδόμαδα στην έκθεση European Strategy η Morgan Stanley. Το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη έκθεση είναι πως… «στοχοποιεί» μερικές μετοχές, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αξίζουν να ασχοληθεί κάποιος μαζί της, ακόμα και να ξεκινήσει ΤΩΡΑ να αγοράζει! Ο λόγος για τους τίτλους: Μυτιληναίος, Τιτάν, Ηρακλής, Σιδενόρ, τα Ελληνικά Πετρέλαια και την Τράπεζα Πειραιώς.


Σχολιάστε εδώ