Βουλή-τουρς με 34 σε αποστολές στο εξωτερικό

Ο τελευταίος έστειλε επιστολή στην οποία έλεγε ότι τάσσεται υπέρ του δημοψηφίσματος, αλλά η «ψήφος» του δεν μέτρησε. Αντίθετα «μέτρησαν» οι ψήφοι άλλων 34 απόντων συναδέλφων του, ανάμεσά τους και αυτή του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, που ήταν στο Βουκουρέστι, με βάση τη διάταξη του Κανονισμού που προβλέπει δικαίωμα επιστολικής ψήφου για όσους βουλευτές είναι σε επίσημα ταξίδια είτε της κυβέρνησης είτε της Βουλής.

Εκτός από την κυβερνητική αποστολή στο ΝΑΤΟ, ο μεγάλος αριθμός των απόντων ήταν σε κοινοβουλευτικές αποστολές, οι οποίες αυτές τις μέρες είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω του εορτασμού για την εθνική επέτειο, που γίνεται σε χώρες του εξωτερικού, στην Αμερική, στην Ευρώπη και στην Αυστραλία, όπου ζουν Απόδημοι Έλληνες.

Και μπορεί σε αυτήν την περίπτωση να ήταν δικαιολογημένα τα ταξίδια, αλλά δεν μπορούμε να μην πούμε με αυτήν την ευκαιρία ότι συγκεκριμένοι βουλευτές που «κυνηγούν» με μανία τις αποστολές με το «Βουλή-τουρς» για λόγους αναψυχής βρίσκονται περισσότερες μέρες στο εξωτερικό από ό,τι στην Ελλάδα.

Και εδώ να σημειώσω ότι αρκετοί βουλευτές βάζουν… μέσο για να μπουν σε αποστολές στα ξένα…


Σχολιάστε εδώ