ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΜΟ

Ο Θ. Αναστασιάδης θα κληθεί να απολογηθεί μετά την κατάθεση Ζαχόπουλου, αλλά και των δύο δικηγόρων που εμπλέκονται στην υπόθεση, Μπαλέρμπα και Κουτελίδα.

Ο Ζαχόπουλος θα εξεταστεί μέσα στις επόμενες μέρες, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο αν η κατάθεσή του θα είναι πολύ κατατοπιστική, δεδομένου ότι η μνήμη του, όπως λέγεται, σταματά στην ώρα που έπεσε στο κενό, επιδιώκοντας να θέσει τέλος στη ζωή του. Σίγουρα τα όσα προηγήθηκαν της πτώσης του θα έχουν ενδιαφέρον. Απλώς η άγνοιά του για τα μετά την απόπειρα γεγονότα θα δυσκολέψει να βγει η αλήθεια που είναι απαραίτητη για τον καταλογισμό ευθυνών.

*

Θα πάει για κακούργημα;

Ερωτηματικό παραμένει το πώς θα διαμορφωθεί η κλήση του Θέμου Αναστασιάδη για κατάθεση. Με ποια κατηγορία θα κληθεί να απολογηθεί, σε βαθμό κακουργήματος ή πλημμελήματος; Αυτό θα διευκρινιστεί σίγουρα τις επόμενες μέρες, αν και υπάρχει η άποψη πως με βάση την αρχή της ίσης αντιμετώπισης των πολιτών θα πρέπει να έχει την ίδια αντιμετώπιση που είχε η Τσέκου και ο Νικολουτσόπουλος.

*

Κατάθεση – «φωτιά» για Θέμο!

Στην κατάθεσή του ο Νικολουτσόπουλος αναφέρει ότι ο Θέμος Αναστασιάδης όχι μόνο γνώριζε άριστα το περιεχόμενο του επίμαχου DVD, αλλά είχε και όλο τον χρόνο για να κάνει αναπαραγωγή του, αφού κράτησε και επεξεργάστηκε στο στούντιο της εκπομπής του τουλάχιστον 5 ώρες την κασέτα που του παρέδωσε η Τσέκου, για να διαπιστώσει –όπως είπε– τη γνησιότητά της!

Αναφέρει επίσης ότι η ίδια η Τσέκου έγραψε δύο φορές την καταγγελία της μέσα στα γραφεία του «Πρώτου Θέματος», επειδή είχε «βγει» μεγάλη και της συνέστησαν να τη… συμμαζέψει, προκειμένου να μπορέσει να δημοσιευθεί στις 25 Νοέμβρη 2007.

Κατά τʼ άλλα ο Θέμος έλεγε ότι η Τσέκου δεν του είχε δώσει τίποτα και απλώς του είχε κάνει κάποιες… αφηγήσεις! (σ.σ.: δηλώσεις του στις 8-2-08).

Συγκεκριμένα ο Νικολουτσόπουλος αναφέρει:

Ο Θ. Αναστασιάδης ρώτησε την Ε. Τσέκου ποια είναι η πηγή της γνώσεώς της και εκείνη του απάντησε ότι για χρόνια ήταν ειδική σύμβουλος και ερωμένη του κ. Ζαχόπουλου και τα γνωρίζει ως εκ τούτου από «πρώτο χέρι». Τότε ο Θ. Αναστασιάδης είπε προς την Ε. Τσέκου ότι καλά είναι όλα αυτά, αλλά όταν αναφέρει στην εφημερίδα ότι αυτές τις καταγγελίες τις κάνει η ερωμένη του Χρ. Ζαχόπουλου, από πού θα έχει απόδειξη γιʼ αυτό. Αμέσως η Ε. Τσέκου του απάντησε ότι έχει κασέτα (και αιφνιδιάστηκα για μία ακόμη φορά, διότι στο MEGA άλλα είχε πει) και ο Θ. Αναστασιάδης τής απάντησε ότι έπρεπε προ της δημοσιεύσεως των καταγγελιών της να ελέγξει αν είναι γνήσιο και όχι προϊόν μοντάζ το περιεχόμενο της κασέτας, προκειμένου να έχει η εφημερίδα την απόδειξη για το ενδεχόμενο πιθανών αγωγών και μηνύσεων εναντίον της και την αντιμετώπισή τους. Εγώ αμέσως επέστησα την προσοχή της Ε. Τσέκου για την επίδειξη της κασέτας και του περιεχομένου της, το οποίο αγνοούσα και αγνοώ, μολονότι θεωρούσα εύλογη την απαίτηση του Θ. Αναστασιάδη για την εξασφάλιση και την προστασία της εφημερίδος του να ελέγξει τη γνησιότητα (όπως άλλωστε κάνουν όλα τα ΜΜΕ). Στην άνω παρατήρησή μου παρενέβη ο Θ. Αναστασιάδης και μου επεσήμανε το δημοσιογραφικό απόρρητο ως προς το περιεχόμενο της κασέτας και η Ε. Τσέκου του εδήλωσε ότι επιθυμεί να το δείξει, προκειμένου να ελέγξουν τη γνησιότητά της, παρακάμπτοντας τα όσα της είπα.

Μετά ταύτα ο Θ. Αναστασιάδης ερώτησε την Ε. Τσέκου πως περιήλθε το «υλικό» αυτό στα χέρια της και η τελευταία καταρχάς του είπε ότι μαγνητοσκοπούσαν από κοινού τις ερωτικές τους στιγμές με τον κ. Ζαχόπουλο, στη συνέχεια ότι ο Ζαχόπουλος της το έδωσε, όπερ προκάλεσε την επισήμανση του Θ. Αναστασιάδη ότι και μόνον από αυτό που του λέει η Ε. Τσέκου υπάρχει ένας ακόμη πιο σοβαρός λόγος να ελέγξει τη γνησιότητα του περιεχομένου της κασέτας και να αποκλείσει ότι δε είναι προϊόν μοντάζ.

Κατόπιν προτροπής του Θ. Αναστασιάδη («πάμε κάτω στο στούντιο να τη δούμε και να την ελέγξουμε») από τον δεύτερο όροφο κατεβήκαμε όλοι στον πρώτο, όπου –όπως εδήλωσαν– υπήρχε το στούντιο, στο οποίο θα εγίνετο ο έλεγχος της γνησιότητος της κασέτας, ενώ εγώ έφυγα για να μεταβώ στο γραφείο μου όπου ήταν προγραμματισμένη συνάντηση και σύσκεψη για την επίλυση προβλήματος με το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και δεν είδα το παραμικρό από το περιεχόμενο της κασέτας.

Επέστρεψα στα γραφεία της εφημερίδος «Πρώτο Θέμα» μετά 4,5 ώρες περίπου για να ελέγξω το κείμενο της καταγγελίας της Ε. Τσέκου σχετικά με τον άνω διαγωνισμό που με ενδιέφερε. Ανέβηκα στον πρώτο όροφο, βρήκα τον Ι. Μακρυγιάννη, ο οποίος –αφού μου είπε ότι «ok, είναι γνήσια»– με οδήγησε μέσα από διαδρόμους σε ένα μικρό δωμάτιο-στούντιο, όπου η Ε. Τσέκου έγραφε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή την καταγγελία της, αφού προ της εισόδου μου στο άνω μικρό δωμάτιο περάσαμε από ένα άλλο δωμάτιο, με πολλά μηχανήματα, οθόνες και τηλεόραση, όπου εγίνετο η εγγραφή της εκπομπής «ΟΛΑ» του Θ. Αναστασιάδη. Στη συνέχεια ανέβηκα στον 2ο όροφο, στο γραφείο του Θ. Αναστασιάδη και μόλις εισήλθα και τον ρώτησα τυπικά τι έγινε και μου απάντησε «Εντάξει, την ελέγξαμε και είναι γνήσια».

Εν τω μεταξύ η Ε. Τσέκου είχε ολοκληρώσει και έφερε την καταγγελία της, την ήλεγξα εις ό,τι αφορά τον διαγωνισμό και μετά την ήλεγξαν και οι Θ. Αναστασιάδης και Ι. Μακρυγιάννης, της είπαν ότι έχουν πειστεί, πλην όμως ήθελε «ρετούς», γιατί ήταν μακροσκελής και εφόσον ήθελε να δημοσιευτεί την Κυριακή 25.11.2007, έπρεπε «να τη συμμαζέψει» και να τους την πάει την επομένη. Κατόπιν εγώ και η Ε. Τσέκου φύγαμε από τα γραφεία της άνω εφημερίδος, η ιδία καθʼ οδόν μου ζήτησε να έλθει στο γραφείο μου, προκειμένου «να συμμαζέψει» την καταγγελία της, την οποία είχε πάρει μαζί της, όπερ και δέχθηκα.

*

Ερώτηση: Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι ο κ. Αναστασιάδης και ο κ. Μακρυγιάννης έχουν καταθέσει ότι ήσαστε παρών κατά την επίδειξη του υλικού της κ. Τσέκου;

Απάντηση: Επαναλαμβάνω, ουδέποτε είδα το οποιοδήποτε υλικό και η γνώμη μου πλέον για ό,τι κατέθεσαν οι κύριοι Αναστασιάδης και Μακρυγιάννης δεν είναι άλλη απʼ αυτή που έχω προαναφέρει, δηλαδή να ελαφρύνουν τη δικιά τους επιβαρυντική θέση, έτσι, όπως κατά τη γνώμη μου, προκύπτει από τη δικογραφία.

*

Ερώτηση: Στο υπόμνημά σας ισχυρίζεστε ότι ο κ. Αναστασιάδης, κατά την επίσκεψή σας στο «Πρώτο Θέμα», όταν τον ρωτήσατε τι έγινε με την κασέτα σας είπε «εντάξει, την ελέγξαμε και είναι γνήσια». Αναφέρατε τι ακριβώς διημείφθη μεταξύ σας.

Απάντηση: Η επίσκεψή μου το απόγευμα της 22.11.07, αφότου επέστρεψα από την ανειλημμένη υποχρέωση που είχα στο γραφείο μου, δεν ήταν μόνο προς τον κ. Αναστασιάδη, αλλά κυρίως για να διαπιστώσω αν η καταγγελία για τον διαγωνισμό κυρίως είχε καταγραφεί σωστά. Επειδή συνέχιζε η κ. Τσέκου την καταγραφή της καταγγελίας επισκέφθηκα τόσο τον κ. Μακρυγιάννη όσο και τον κ. Αναστασιάδη οι οποίοι μου δήλωσαν ότι εντάξει θα δημοσιευθούν οι καταγγελίες την Κυριακή 25.11.07, δηλώνοντάς μου ότι αυτό θα συμβεί διότι η κασέτα την οποία είδαν ήταν απολύτως γνήσια και συνεπώς δεν ετίθετο θέμα αμφισβήτησης της ερωτικής σχέσης. Τίποτα άλλο δεν διημείφθη μεταξύ μας.


Σχολιάστε εδώ