ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ

Αν και η έκβαση του αγώνα μπορεί να καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την κούρσα του πρωταθλήματος, για την κοινή γνώμη έχει μεγαλύτερη σημασία η κόντρα των δύο ισχυρών προσωπικοτήτων που έχουν τη δική τους βεντέτα από τον περασμένο Μάιο. Όπως διαπίστωσαν όλοι οι παίκτες της «Ένωσης» από την περασμένη Δευτέρα, ο βραζιλιάνος σούπερ σταρ ζει και αναπνέει για το ντέρμπι με την προηγούμενη ομάδα του.
Για την ΑΕΚ, βέβαια, το ματς με τον Ολυμπιακό ισοδυναμεί με την επιβίωσή της, καθώς η νίκη θα τη διατηρήσει ζωντανή στη μάχη του τίτλου. Σε αντίθεση περίπτωση οι «κιτρινόμαυροι» θα πουν «αντίο» στο πρωτάθλημα και θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στα πλέι οφ με στόχο την κατάκτηση της δεύτερης θέσης η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Στον Πειραιά αντιμετωπίζουν το ντέρμπι με την ΑΕΚ ως το κλειδί που ανοίγει το σεντούκι με τον χαμένο θησαυρό. Τι περιέχει το σεντούκι; Για την ομάδα τον 11ο τίτλο πρωταθλητή σε 12 σεζόν, ενώ για τους παίκτες το υψηλότερο πριμ που δόθηκε από τον Κόκκαλη τα χρόνια παρουσίας του στην προεδρική καρέκλα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 500.000 ευρώ έκτακτο πριμ στους «ερυθρόλευκους» για τη νίκη στο ΟΑΚΑ.
Υψηλό πριμ, βέβαια, έχουν υποσχεθεί και οι μέτοχοι του «δικέφαλου». Θέλουν να εξαντλήσουν κάθε μαθηματική πιθανότητα για τον τίτλο.
Η παρουσία του Χριστόφορου Ζωγράφου στον αγώνα δίνει προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Ο διεθνής διαιτητής έχει δώσει πολλές αφορμές στο παρελθόν και, μάλιστα, τιμωρήθηκε για σφάλματα υπέρ των «ερυθρολεύκων» σε αγώνες με την Ξάνθη και τον Άρη. Από την ΑΕΚ εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για τον ορισμό του Ζωγράφου, αλλά επί της ουσίας δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν τα δεδομένα.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό του ντέρμπι είναι ότι στους πάγκους των δύο ομάδων βρίσκονται πρώην βοηθοί του Λορέντσο Σέρα Φερέρ. Ο Νίκος Κωστένογλου στης ΑΕΚ και ο Ζοζέ Σεγκούρα στου Ολυμπιακού.
Η «Ένωση» θα επιχειρήσει να κερδίσει τη μάχη της μεσαίας γραμμής και θα επιχειρήσει να αναπτυχθεί από τις πτέρυγες για να αξιοποιήσει τις αδυναμίες των αντιπάλων πλάγιων μπακ. Από την άλλη πλευρά, οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν από τον άξονα, καθώς θεωρούν ότι υπερτερούν σε ταχύτητα απέναντι στα βαριά κορμιά τύπου Δέλλα ή τους ταλαιπωρημένους από τα χρόνια (Ριβάλντο) και τους τραυματισμούς (Ζήκος).


Σχολιάστε εδώ