Κάτω στον Πειραιά

Συγκεκριμένα το ένα από τα δύο σωματεία των εργαζομένων, με πρόεδρο τον κ. Οικονομάκη, που πρόσκειται στη ΔΑΚΕ, τις πρώτες ώρες της αποκομιδής των σκουπιδιών που η… φουρνιά ήταν μεγάλη, κάλεσε την Επιθεώρηση Εργασίας στις εγκαταστάσεις του Τομέα Καθαριότητας για να διαπιστωθεί αν ακολουθούνταν οι κανονισμοί της υγιεινής στην εργασία! Το άλλο σωματείο βέβαια αντέδρασε και η αποκομιδή συνεχίστηκε με τους εργαζομένους διχασμένους!

Δεν λέμε, πρέπει να εφαρμόζονται οι κανόνες υγιεινής στην εργασία, αλλά για τους κανόνες υγιεινής στις πόλεις ενδιαφέρθηκε άραγε ο κ. Οικονομάκης, όταν για 10 μέρες μας είχαν «πνίξει»… τα σκουπίδια που σχημάτιζαν λόφους στα πεζοδρόμια ακόμα κι έξω από βρεφονηπιακούς σταθμούς; Λιγότερη υποκρισία δεν βλάπτει…

• Από τις 10 Ιανουαρίου ο Δήμος Πειραιά δεν έχει πάρει ούτε… σεντ από τους ΚΑΠ, δηλαδή τους πόρους που προέρχονται από κρατικές επιδοτήσεις. Τα χρήματα αυτά τα κρατεί το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την εξόφληση των χρεών που έχει ο δήμος από χρέη παρελθόντων ετών. Μέχρι σήμερα ο δήμος έχει απολέσει περίπου 6 εκατ. ευρώ! Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σε λίγο είναι βέβαιο πως δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει.

• Σε όλες τις συζητήσεις για την αφή και τη μεταφορά της ολυμπιακής φλόγας, τόσο στην Αρχαία Ολυμπία όσο και στην Πάτρα, ήταν παρών ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας. Έχει, βλέπετε, τον αθλητισμό στο… αίμα του και δεν μπορεί να λείψει από κανένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Μάλιστα, όπως ακούσαμε, σε περίπτωση που η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού περάσει στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης, θα πάει να της συμπαρασταθεί για να επαναλάβει τον θρίαμβο του 1997, στον οποίο είχε και ο ίδιος τεράστια συμμετοχή ενώ ήταν και αρχηγός της!

• Το μέλλον της ΔΕΠΑΠ συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 20ής Μαρτίου! Ο συνδυασμός «Ώρα Πειραιά» έθεσε στον δήμαρχο το ερώτημα γιατί οι εργαζομένοι στην επιχείρηση δεν πληρώνονται, αφού στις 31/12/07 στο ταμείο του δήμου υπήρχαν 10.554.000 ευρώ. Η δημοτική αρχή, θεωρώντας ότι το θέμα είναι πολύ σημαντικό, συγκάλεσε για προχθές σύσκεψη όλων των δημοτικών παρατάξεων. Ο συνδυασμός της μείζονος μειοψηφίας με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΔΣ του γνωστοποίησε πως δεν θα παραστεί στη σύσκεψη αν δεν πάρει απάντηση στο ερώτημα που έθεσε στο ΔΣ.

Εκείνο που η αντιπολίτευση ξέχασε να ρωτήσει είναι αν τα 10.554.000 ευρώ προέρχονται από ανταποδοτικά τέλη, από άλλους καθορισμένους πόρους και έπρεπε να δοθούν για συγκεκριμένους σκοπούς. Γιατί οι επιδοτήσεις του δήμου προς τις δημοτικές επιχειρήσεις δεν γίνονται με όποια χρήματα υπάρχουν στο ταμείο, αλλά με όποια δεν προορίζονται για άλλους σκοπούς.

Αν λοιπόν είχε γίνει αυτή η ερώτηση, ίσως να μη χρειαζόταν να γίνει η ερώτηση που τελικά υπεβλήθη. Εκτός κι αν επί Αγραπίδη συνήθιζαν να πληρώνουν τις δημοτικές επιχειρήσεις με όσα χρήματα έβρισκαν… πρόχειρα στο ταμείο…


Σχολιάστε εδώ