Η κοροϊδία διαγωνισμού πρόσληψης στην Τράπεζα της Ελλάδος

Επιστημονικό προσωπικό ζητούσε η Τράπεζα της Ελλάδος. Η προκήρυξη δημοσιεύθηκε στις 13 Ιανουαρίου του 2005 και αφορούσε πέντε θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με ειδίκευση στην Επιχειρηματική Χρηματοοικονομική (Corporate Finance) και Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα για τις ανάγκες του κεντρικού καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ανάμεσα σ’ αυτούς που πίστεψαν την προκήρυξη, ότι θα υπήρχε έντιμη και διαφανή διαδικασία, ήταν και ο Δημήτρης Γ. Νιάφας, ο οποίος και κατέθεσε τα σχετικά δικαιολογητικά.
Η προκήρυξη προέβλεπε επιλογή, σε πρώτο στάδιο, με προαξιολόγηση τυπικών προσόντων, βιογραφικών και δικαιολογητικών των υποψηφίων από επιτροπή που όρισε η Τράπεζα της Ελλάδος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της προαξιολόγησης εκλήθησαν 28 υποψήφιοι στους οποίους συμπεριλαμβανόταν και ο κ. Νιάφας. Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη της Τράπεζας της Ελλάδος θα ακολουθούσε συνέντευξη στην Επιτροπή των Εξεταστών με σκοπό να καταρτιστεί πίνακας επιτυχόντων.
Στη συνέντευξη κλήθηκε πρώτος προς αξιολόγηση ο κ. Νιάφας και σύμφωνα με τον πίνακα επιτυχόντων κατετάγη 14ος σε σύνολο 28 και μετά την επιλογή των 6 πρώτων ήταν 8ος επιλαχών σε σύνολο 22.
Αποτέλεσμα, ενώ κλήθηκε από τον διευθυντή Διοικητικού και ρωτήθηκε αν ενδιαφερόταν για τοποθέτηση σε διαθέσιμες θέσεις και απάντησε θετικά, τελικά την 1/9/2006 προσλήφθηκαν 16 υποψήφιοι, εκ των οποίων κάποιοι σε χαμηλότερη σειρά κατάταξης από τον κ. Νιάφα!
Κάποιοι είχαν μπάρμπα στην Κορώνη, που δεν είχε όμως ο κ. Νιάφας…
Αυτή είναι η αξιοκρατία που επικρατεί στο πρώτο πιστωτικό ίδρυμα της χώρας. Σεμνά και ταπεινά το ρουσφέτι είναι η βίζα και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Και οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά τον κ. Γκαργκάνα.
Ο κ. Αλογοσκούφης, που έχει την εποπτεία, μήπως θα πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις;


Σχολιάστε εδώ