εδώ Βρυξέλλες

Όπως διευκρινίζει, μάλιστα, η επιτροπή δεσμεύεται να λάβει πρωτοβουλία για να εξασφαλίσει ότι η ευρωπαϊκή έρευνα για τις γλωσσικές ικανότητες, που θεσπίστηκε με την ανακοίνωση της Κομισιόν στις 13 Απριλίου 2007, θα καλύπτει όλες τις επίσημες ευρωπαϊκές γλώσσες που διδάσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Όρμπαν, θα δοθούν 117 εκατομμύρια ευρώ για την προώθηση της εκμάθησης μειονοτικών γλωσσών της ΕΕ.
wΤην ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και διεύρυνσης των σχέσεων Ευρώπης και Ρωσίας με στόχο την κοινή πορεία προς το μέλλον επισήμανε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Αγγελάκας, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Μόσχα ως μέλος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ – Ρωσίας.
Ειδικότερα για τις σχέσεις Ελλάδος – Ρωσίας, ο ευρωβουλευτής τόνισε:
«Οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο. Η Ρωσία αποτελεί σημαντικό εταίρο για τη χώρα μας τόσο στον πολιτικό όσο και στον οικονομικό τομέα. Και οι δυο πλευρές εργάζονται στενά και πιστεύω ότι η καλή αυτή συνεργασία θα συνεχιστεί και κατά τη νέα υπό τον Πρόεδρο Μεντβέντεφ προεδρία».
wΠρώτη η Ελλάδα, μεταξύ των 15 παλαιών κρατών μελών και μόλις μετά τη Μάλτα στο σύνολο των 27, έλαβε από την επιτροπή την έγκριση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ). Αυτό προκύπτει από την απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου Danuta Hubner, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτη Σχοινά. Όπως δήλωσε σχετικά ο έλληνας ευρωβουλευτής: «Το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα μας να εκμεταλλευτεί κοινοτικά κονδύλια τέτοιου ύψους. Η Ελλάδα το κάνει με επαγγελματισμό και σοβαρότητα κατακτώντας σημαντικές πρωτιές μεταξύ των 27 κρατών μελών, που όλοι αναγνωρίζουν. Αυτή τη φορά ξεκινάμε έγκαιρα και σωστά. Η συνέχεια θα είναι ανάλογη».


Σχολιάστε εδώ