Από τα Τάρταρα στο ζενίθ

Επιχείρηση επιστροφής «στο μέλλον» από τον Γιώργο Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια να καταδείξει εντός του κομματικού του ιστού, κυρίως όμως στην κοινωνία, ότι δεν είναι ο «Γιωργάκης», όπως τον εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις, αλλά ο «Γιώργος» με βαρύ πολιτικό επώνυμο, ήταν
η κατάθεση της πρότασης μομφής, που από πολλούς χαρακτηρίστηκε έξυπνη κίνηση.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θέλει να ανακτήσει τη χαμένη του αξιοπιστία. «Θα κάνει τα πάντα» λένε οι συνεργάτες του για να αποδείξει το αυτονόητο, κάτι όμως που υποτιμούσαν σταθερά, σκόπιμα ή μη, οι πολιτικοί του αντίπαλοι εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ.
Θετικά ήταν τα σχόλια που έγιναν από κανάλια και «παραθυράτους» δημοσιογράφους, όχι μόνο από τα τηλεοπτικά τους παράθυρα, αλλά και από τις στήλες τους στις εφημερίδες. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς έκαναν στελέχη του κ. Παπανδρέου, όταν δέχθηκαν επίθεση φιλίας από μέσα ενημέρωσης που μέχρι πριν από λίγες ημέρες τους είχαν στήσει στη γωνία και τους… πυροβολούσαν. Αν συνεχίσουμε έτσι για λίγο ακόμη, οι δημοσκοπήσεις θα καταδείξουν τη διαφορά και την πολιτική μας υπεροχή, έλεγαν συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή.
Το Βατερλώ στο οποίο έμοιαζε να οδηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει τώρα να απομακρύνεται, αν συνεχίσει να πορεύεται με αυτόν τον τρόπο. Η παρουσία του σήμερα στο Κιλελέρ και η πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στη Λάρισα την ίδια ημέρα δείχνουν πως ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μια για πάντα αφήνει πίσω το παρελθόν και πορεύεται στο μέλλον, σηματοδοτώντας μια νέα πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, με στόχο να κατακτήσει και πάλι τις υψηλές θέσεις στις δημοσκοπήσεις. Η κόπωση των εσωκομματικών συγκρούσεων, οι ανεξέλεγκτες οργανωτικές αλλαγές μένουν στο χθες και τη θέση τους παίρνουν οι εκπλήξεις τις οποίες επιφυλάσσει για όλους τους «απέναντι» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο κύκλος των κινήσεων του Γιώργου Παπανδρέου θα κλείσει ίσως και αύριο με την ανακοίνωση των ονομάτων των κορυφαίων στελεχών του που θα επωμιστούν την αιχμή της αντιπολιτευτικής δράσης. Ο κ. Βενιζέλος, που πλέον έχει καταλάβει ότι πρέπει να είναι μέσα στο σύστημα ΠΑΣΟΚ για να έχει μέλλον, θα αναλάβει μάλλον τον ρόλο πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Μαζί και ο
κ. Πάγκαλος και ο κ. Καστανίδης. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα δημιουργήσει ένα κοινοβουλευτικό πολιτικό όργανο, κάτι σαν το παλαιό Συντονιστικό, στο οποίο θα μετέχουν και άλλα κορυφαία στελέχη, Χρήστος Παπουτσής, Δημήτρης Ρέππας (γραμματέας ΚΟ), οι οποίοι άλλωστε είχαν αναλάβει να φέρουν σε πέρας την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, Άννα Διαμαντοπούλου, Βάσω Παπανδρέου, Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ στη θέση του εκπροσώπου Τύπου, εκτός απροόπτου, αναμένεται να τοποθετηθεί ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Β. Γ.


Σχολιάστε εδώ