Αποστολικά και… άλλα

–Ποιος θα μου απαντήσει αν η πρόταση μομφής που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η αποδοχή της από την κυβέρνηση, ήταν στα συνταγματικά όρια και πλαίσια.

–Ποιος άλλος υπουργός διαφωνεί με τους χειρισμούς του

Αλογοφέσι στο θέμα του ΟΤΕ; Δεν θέλουμε και άλλα φέσια, λέει μέσα από τα δόντια τους.

–Ποιος υπουργοϋφυπουργάρας είναι ακόμα ερωτευμένος με την τέως του και ψάχνει διόδους επικοινωνίας;

–Φρουτάκια, φρουτέμποροι, όλες οι κυβερνήσεις του τζόγου. Με την άδεια του κράτους ο κρατικός τζόγος κλείνει σπίτια, τινάζει περιουσίες, χαλάει όνειρα. Κάντε κάτι τώρα πριν γίνει ο τζόγος εθνικό μας πένθος…

–Πού την είδατε, μωρέ, την καλή εμφάνιση στο Ασφαλιστικό; Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ήταν η συζήτηση, μου έλεγε κορυφοκορυφαίος του «πράσινου» στρατόπεδου.

–Με ποιον αποφάσισε ο Γιώργος την πρόταση μομφής; Σε ποιο σπίτι γιόρταζαν την οριστικοποίηση; Τηλεφώνησε, ναι ή όχι, σε πρώην υπουργάρα που του είπε «προχώρησε»;

–Τα πολύχρωμα παιδία παίζουν με τις εντυπώσεις και όχι με την ουσία της πολιτικής.

–Όντως ευφυής η κίνηση Γιώργου για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Παρά ταύτα, η γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ δεν λείπει. Ας πάψουν κάποιοι να τα βλέπουν όλα μαύρα.

–Όταν είσαι νοήμων, σύντροφε, γιατί φέρεσαι ανοήτως;

–Έγκυρο πουλάκι που παρακολουθούσε τον ασπασμό Γιώργου-Αθανασάκη στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ άκουσε τον Αρκούδο να λέει στον πρόεδρο «και στα δικά σου Γιώργο, γρήγορα και με το καλό». Αμήν έλεγαν στο συνέδριο…

–Άρχισαν πάλι τα σενάρια για τον Γιώργο. Στην Ευρώπη τον στέλνουν ορισμένοι. Ας το καταλάβουν καλά: Οι Παπανδρέου δεν παραιτούνται με τίποτα.

–Έτσι καφενείο που έχουν καταντήσει τις συγκοινωνίες, τι πιο απλό να πηγαίνει ένα λεωφορείο για καφέ σε καφετέρια…

–Ο ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος θα γίνει ΤΣΥΡΙΖΑ με τόσο μεγάλο ντόρο που κάνει με το τίποτα για το κάτι.

–Μωρέ, υπάρχει μεγαλοϊδεατισμός στο πολύχρωμο μαγαζί της Κουμουνδούρου όσο και αν πάνε να το καλύψουν. Αποκαλύφθηκαν οι «πολύχρωμοι» σύντροφοι.

–Ωραία η ατάκα του Ευάγγελου: «Μην παίζετε με τους θεσμούς, δεν είναι παιδική χαρά η υπόθεση».

–Οι ΣΥΝ…Αλέξανδροι έπαιζαν στο χρηματιστήριο χρηματάκια του κοσμάκη την εποχή των μεγάλων ληστειών, ναι ή όχι;

–Ποιος ΠΑΣΟΚος καλοβλέπει προς τον Καραμανλή;

–Ξεσ-αλώσαμε, σύντροφοι.

–Ποιοι άλλοι ετοιμάζονται να βάλουν βραχιολάκια στα χέρια σύντομα με την υπόθεση Ζαχόπουλου;

–Η Βουλή όλες αυτές τις μέρες θύμιζε ποιητικές βραδιές. Βγήκαν οι ποιητάδες και οι ποιήτριες, και είπαν το ποίημά τους, νομίζοντας ότι έκαναν το χρέος τους απέναντί μας. Άντε και βραβείο Νόμπελ ποίησης, κύριοι της Βουλής.

–«Μεγάλη κίνηση», λένε για τον Γιώργο, αλλά ανούσια η συζήτηση.

–Άλλο πράγμα η εθιμοτυπική επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλο πράγμα η προτροπή για εμπλοκή και αναπομπή του νόμου.

–Η Γωγώ είναι κεντροδεξιά και πονάει το αριστερό της χέρι. Εγώ, φιλελεύθερος κεντροαριστερός, έχω πρόβλημα με το δεξί μου. Τι διάολο γίνεται μ’ αυτές τις ασθένειες των χεριών, Γωγώ μου;

–Αγαπητέ Αλέξη, δεν είναι και πολύ τρέντι να λες σήμερα ότι δεν έκανες καμάκι στα νιάτα σου, διότι θα θεωρηθείς εντελώς ξενέρωτος.

–Τι έχουν τα «πράσινα» πρόβατα και ψοφάν, Γιώργο μου;

–Το πρόβλημα για σας, σύντροφοι, είναι η Ελλάδα των αξιών που ανακαλύψατε κατόπιν εορτής, δυστυχώς, για τον έντιμο κόσμο που σας στηρίζει.

–Όταν κάνατε παιχνίδια με το χρηματιστήριο, όταν ξεφουσκώνατε τα λάστιχα, όταν στήνατε παιχνίδια, όταν δίνατε στους κολλητούς σας τις δουλειές και τα δάνεια, δεν γνωρίζατε ότι θα έρθει η ώρα της κρίσης του λαού στα κεφάλια σας, σύντροφοι του νεοεποχικού ΠΑΣΟΚ;

–Τα ‘χει πάρει στο κρανίο ο Γιώργος με τους τύπους που αφήνουν να διαρρέει ότι τους έγινε κρούση για τη θέση του γραμματέα. Μόνο με τον Ρέππα συνομίλησε γι’ αυτήν τη θέση. Όλα τ’ άλλα είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

–Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν ούτε παπανδρεϊκοί ούτε βενιζελικοί ούτε ανανιστές, ούτε εκσυγχρονιστές. Θα είναι όλοι ΠΑΣΟΚ μνήματος διότι το ΠΑΣΟΚ εκεί θα έχει καταλήξει.

Των 12 Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ