αμυντικά θέματα

Ο κ. Σημίτης
l Όπως μας πληροφόρησαν «ΤΑ ΝΕΑ» (23 Ιανουαρίου), ο κ. Σημίτης θα παύσει από τούδε να ασχολείται με την τρέχουσα πολιτική και θα προβεί σε συγκρότηση ιδρύματος που θα προβάλλει το έργο του στην περίοδο 1996-2004. Πολύ σεμνό ακούγεται…
l Ερευνήσαμε το θέμα και πληροφορηθήκαμε ότι ένα μεγάλο κεφάλαιο στο περίφημο αυτό έργο θα αφιερωθεί στην αμυντική πολιτική της περιόδου και ιδιαίτερα στους εξοπλισμούς.
l Ο πρώην πρωθυπουργός, συγκεκριμένα, θα αποκαλύψει:
– Τα παρασκήνια του φιάσκου των Υμίων και ποιοι του υπέδειξαν να ευχαριστήσει, γονατιστός, τις ΗΠΑ.
– Πώς τιμώρησε τους υπεύθυνους του φιάσκου, χειροκροτώντας τους.
– Πώς περνούσαν οι υπουργοί Άμυνας, κάτω από τα πόδια του, αποφάσεις για προμήθειες παρωχημένων, αχρήστων και υπερκοστολογημένων υλικών.
– Ποιος επενέβη από τις ΗΠΑ και τον τρόμαξε, ώστε να ανατρέψει την τελευταία στιγμή την αγορά των μαχητικών F15, τερατώδους κόστους, την οποία είχαν δρομολογήσει ΥΕΘΑ – Α/ΓΕΑ – βαρώνοι ΜΜΕ.
– Ποια η σκοπιμότητα να διορίσει έναν εργολάβο οικοδομών επικεφαλής του Ινστιτούτου Αμυντικών Ερευνών, μετά τη νίλα των Υμίων.
– Γιατί σήμερα δεν παραλαμβάνονται τα υπερκοστολογημένα και εγκεκριμένα απʼ αυτόν (κόστους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ) υλικά: ΕΡΜΗΣ, ηλεκτρονικός πόλεμος, υποβρύχια, αεροσκάφη ΕΜΒ-145Η κ.ά. κ.ά., που η έλλειψή τους υποβαθμίζει δραματικά την άμυνα της χώρας.
– Τι είδους κεφαλοκλείδωμα έκανε σʼ αυτόν και στον Πάγκαλο το ζεύγος Ολμπράιτ – Ντεμιρέλ στη Μαδρίτη για να αναγνωρίσει τουρκικά δικαιώματα στο Αιγαίο.
– Πώς μάλωνε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου που, οσμιζόμενος τις κομπίνες, δεν πατούσε το πόδι του στο ΚΥΣΕΑ.
– Πώς πήρε χαμπάρι, μόλις το 2004, τα αίσχη των εξοπλισμών και απέκλεισε από τις λίστες του ΠΑΣΟΚ τον γ.γ. Εξοπλισμών.
– Πώς διέγραψε έναν βουλευτή του, όταν του κατήγγειλε κορυφαίο επιτελή του ως λαμόγιο εξοπλισμών.
l Αναμένουμε με αγωνία…

Η Μαριορή και ο φερετζές
l Εγκαινιάσθηκε στη Λάρισα η Σχολή Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΣΗΠ). Εύγε!
l Το σύστημα, όμως, Ηλεκτρονικού Πολέμου, κόστους 100 δισ. δρχ., το οποίο, εννοείται, θα διδάσκονται οι μαθητές της ΣΗΠ, ενώ θα έπρεπε να έχει παραδοθεί από το 2004, είναι, εισέτι, ανύπαρκτο, χωρίς κανείς να ανησυχεί για την τύχη του.
l Ρωτάμε και πάλι, ευσεβάστως, τους κ.κ. Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ, κ. Γράψα και κ. Βούλγαρη, τι γίνεται με την υπόθεση; Δεν οφείλουν να ενημερώσουν τους πολίτες που πληρώνουν; Δεν το οφείλουν;
Καθαρά πράγματα
l Μετά την Καθαρά Δευτέρα…
l Αποκαλύπτεται σε τηλεοπτική εκπομπή ότι σε αναφορά του προς την κατασκευάστρια του Eurofighter, την ευρωπαϊκή εταιρεία-κολοσσό EADS, ο αντιπρόεδρός της κ. Ομπεμάγιερ περιγράφει γλαφυρά τα της συναντήσεώς του την άνοιξη 2007, επί 70 λεπτά, σε γνωστό καφωδείο του Κολωνακίου, με βουλευτή της ΝΔ, νυν υφυπουργό.
l Το θέμα της συζήτησης ήταν η στήριξη της EADS για την προώθηση της πώλησης του Eurofighter στην Ελλάδα. Ο βουλευτής, κατά τα γραφόμενα του κ. Ομπερμάγιερ, έδειξε ότι υποστηρίζει ενθουσιωδώς το μαχητικό και υπέδειξε, μάλιστα, μεθοδεύσεις περαιτέρω προώθησης!
l Ο κ. υφυπουργός προέβη στην παρακάτω πρωτότυπη δήλωση: «Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται…».
l Σημειώνουμε: Κανένας δεν αντέδρασε… Μιλιά από κανένα κόμμα…
l Η υπόθεση φαίνεται να τελείωσε με μια σοφή δήλωση ενημερωμένου δημοσιογράφου: «Είθισται…», είπε.
l Επαναλαμβάνουμε το ερώτημα: Στην Ελβετία, στη Σουηδία, στην Τουρκία, που σήμερα προχωρούν διαδικασίες προμήθειας μαχητικών, κτίζονται αμαρτωλά lobbies προμηθευτών – πολιτικών – δημοσιογράφων για «δουλειές»; Η ίδια η EADS τι κάνει; Έτσι προσπαθεί να πλασάρει τα προϊόντα της; Καλόμαθε από την πώληση του ΝΗ-90, ανεξάρτητα αν η υπόθεση κουκουλώθηκε από τον Εθελόκωφο;
l Άδικα θεωρείται η Ελλάδα η πλέον διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη;

Ωραία πράγματα!
l «122 εκατ. ευρώ θα ζημιωθεί η ΔΕΗ εξαιτίας του κ. Μυτιληναίου», είναι ο τίτλος άρθρου του κ. Ν. Νικολάου στην «Καθημερινή» της 4.3.08 (συνέχεια των αποκαλύψεων του σκανδάλου από το «ΠΑΡΟΝ»).
l Ποιος από το ΥΕΘΑ ή το υπουργείο Οικονομίας θα κάνει έλεγχο αν και πόσο ζημιώθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις από τη «συνεργασία» τους με την ΕΛΒΟ;
l Ο κ. Αλογοσκούφης αποκλείεται, αφού προτείνει τον τότε ΥΕΘΑ κ. Παπαντωνίου σε υψηλές θέσεις στην Ευρώπη. Συντεχνία, είπαμε…

Ο κ. Επίτιμος και
n Μεϊμαρακική ιεραρχία
l Είναι εντελώς απαράδεκτα αυτά που ακούστηκαν τελευταία και αναφέρονται στην ωμή παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη στις προαγωγές της Πολιτικής Αεροπορίας.
l Διατυπώθηκαν καινοφανείς θεωρίες περί απαραίτητης «ωρίμανσης ή ψησίματος» ανώτατων αξιωματικών, προκειμένου να ελεγχθεί ο κ. Μεϊμαράκης για αποστράτευση φίλου και προστατευόμενου του κ. Επίτιμου.
l Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν η «αθλιότητα» για την οποία κραυγάζει ο κ. Επίτιμος, χαρακτηρίζοντας την εν λόγω αποστρατεία, αφορά την απόφαση του υπουργού ή την παρέμβασή του.


Σχολιάστε εδώ