Ο ΛΑΟΣ ΜΕ 67,9% ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

Αυτή η διαχρονική τάση επιβεβαιώνεται και απ’ τη δημοσκόπηση της εταιρείας RASS που δημοσιεύει σήμερα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ».

Συγκεκριμένα (ΠΙΝΑΚΕΣ 36 και 37) το 67,9% των ερωτηθέντων αντιτίθεται στην αποδοχή απ’ την Ελλάδα της χρήσης του όρου Μακεδονία, με οποιοδήποτε μάλιστα κόστος.

Μόνο το 28,9% τάσσεται υπέρ ενός συμβιβασμού, αποδοχής δηλαδή χρήσης του όρου Μακεδονία στην επίσημη ονομασία των Σκοπίων.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως περισσότερο αντιτιθέμενοι σε συμβιβασμό αποδοχής χρήσης του όρου Μακεδονία είναι οι οπαδοί της ΝΔ, σε σύγκριση με τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων της Αριστεράς.

Φαίνεται, λοιπόν, πως η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και κόντρα στις θέσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης (εξαίρεση ο ΛΑΟΣ) συνεχίζει να επιμένει στη μη αποδοχή ονόματος των Σκοπίων που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

Πάντως, σε άλλη ερώτηση (ΠΙΝΑΚΑΣ 38) η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, συγκεκριμένα το 78,4% θεωρεί σημαντικότερο ζήτημα τη διασφάλιση των συνόρων μας έναντι του 19,2% που θεωρεί σημαντικότερο το θέμα του ονόματος των Σκοπίων.

Τέλος (ΠΙΝΑΚΑΣ 39) μοιρασμένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη στο ερώτημα, αν σήμερα η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή σε σχέση με το παρελθόν. Το 48,4% πιστεύει ότι σήμερα η Ελλάδα είναι ισχυρότερη σε σύγκριση με το παρελθόν, ενώ το 45,7% πιστεύει ότι είναι πιο αδύνατη.


Σχολιάστε εδώ